Fudbal

Fotografija zbog koje će Rakitić MORATI da napusti Barsu!?

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Usijao se njegov Instagram profil, a mnogi su taj potez shvatili kao provokaciju.

Navijači Barselone gube živce sa Ivanom Rakitićem!

Hrvatski internacionalac se ponovo našao na meti navijača kluba za koji navija, a ovoga puta zbog fotografije koju je objavio na svom Instagram profilu.

Rakitić je "navukao gnev" navijača na sebe kada je na svom Instagram profilu rešio da u nedostatku fudbala, u pet dana napravi po jednu objavu o svojim omiljenim momentima u karijeri.

Tako su se na listi našle Rakitićeve partije protiv Sent Galena (u dresu Bazela) i Bajerna (u dresu Šalkea), podizanje trofeja Lige Evrope kao kapiten Sevilje, a onda i trofeja Lige šampiona kao igrač Barselone 2015. godine.

Ipak, čitav problem je nastao prilikom pete objave.

Bila je to utakmica Hrvatska - Argentina na Svetskom prvenstvu 2018. godine, kada su "vatreni" slavili 3:0, a u nizu fotografiju jedna je naljutila navijače Barse.

Na slici se vidi detalj kada Rakitić uspešno dribla pored svog klupskog saigrača Lionela Mesija, koji je ostao na zadnjici.

Navijači "blaugrane" su pohitali da Rakitiću ostave brojne negativne komentare među kojima je najviše bilo onih "Rakitić Out", u želji da Hrvat napusti klub već ovog leta.

To se pominjalo i ranije i mnogi su već smatrali da bi to lako moglo da se desi, imajući u vidu da je Rakitiću već 32 godine i da više nije na vrhuncu svojih mogućnosti.

Mnogi su požurili da kažu i da Mesi posle ovoga neće dozvoliti da Rakitić ostane u klubu, ali najverovatnije je i da su ovakve reakcije bile preterane.

Rakitić je podelio čak deset fotografija sa meča protiv Argentine, na kojem je i bio strelac. Ipak, sačekajmo leto.

Jedan od najzainteresovanijih klubova da dovede Rakitića je baš Sevilja, njegov nekadašnji klub. Rakitić je tamo i dalje obožavan i možda baš to bude njegova naredna destinacija...