Fudbal

Nije mu do fudbala: Pobeda protiv korone biće najvažnija ove sezone

Izvor mondo.ba

Fudbaler PSŽ-a ne razmišlja previše o nastavku sezone.

Krilni napadač Pari Sen-Žermena Pablo Sarabija ne razmišlja mnogo o fudbalu, koji je stao u skoro celom svetu. Što se tiče daljih pobeda ove sezone zna se koja je najvažnija - ona protiv koronavirusa.

Francuska Liga 1 prekinuta je 13. marta. U trenutku kada je sve stalo PSŽ je imao 12 bodova prednosti ispred Olimpika iz Marseja, dok je u Ligi šampiona izboren plasman u četvrtfinale, prvi put od 2016. godine.

Ipak, Španac iz redova "svetaca" ne razmišlja previše o nastavku sezone, nego javno zdravlje stavlja ispred povratka na teren.

"Nisam zabrinut oko nastavka prvenstva. To nije stvar koja me brine. Prvenstveno mislim na svoju porodicu, a onda o svemu ostalom. Situacija je kritična i niko nije u stanju da proceni da li će sezona biti nastavljena ili ne. Sada je potrebno da se svi fokusiramo na pandemiju, a pobeda u borbi sa koronavirusom biće najvažniji trijumf ove sezone", rekao je Sarabija za AFP.

Prethodnih dana aktuelna je tema smanjenja plata u profesionalnom fudbalu, a igrači najvećih evropskih klubova, između ostalih u Barseloni, Real Madridu, Juventusu i Bajernu iz Minhena, već su pristali na "rezove".

Slične mere planiraju se i u francuskim klubovima.

"Sve je u našim ruakama. Ako želimo da pomognemo, doniramo nešto, uradićemo to. Razgovaramo o tome, kapiteni se dogovaraju i ako je to način da pomognemo PSŽ-u i samoj državi, naravno da ćemo pokušatio da to učinimo", zaključio je Sarabija.

Prošle godine ovaj 27-godišnjak stigao je iz Sevilje u PSŽ i u debitantskoj sezoni u francuskom fudbalu ostvario je zapažen učinak.

Računajući sva takmičenja, postigao je 14 golova, dok je u Ligi 1 zabilježio 21 nastup, uz četiri gola.

Najproduktivniji je bio u Kupu Francuske, gdje je upisao sedam golova na pet utakmica.