Fudbal

Holand utabao stazu: I "Kralj Severa" stiže u Bundesligu?

Izvor mondo.ba

Još jedan Norvežanin mogao bi da zaigra u Nemačkoj.

Norvežanin Erling Braut Holand oduševio je fudbalsku javnost u Nemačkoj i šire već u prvoj sezoni u dresu Borusije Dortmund, pokazavši "milioneri" napravili pravi potez kada su ga doveli iz Salcburga.

Sada će i najveći rival Borusije pokušati da učini isto. 

Čelnici nemačkog šampiona Bajerna iz Minhena nameravaju da angažuju napadača Kristal Palasa, Aleksandera Šerlota, norveškog internacionalca koji je trenutno na pozajmici u turskom Trabzonsporu.

Sjajna golgeterska forma i čak 19 postignutih golova na 26 mečeva u turskom prvenstvu, odlična su preporuka za bavarskog giganta, koji je ozbiljno "zagrizao" za "Kralja  Severa", kako su 24-godišnjeg centarfora prozvali u Turskoj. 

Aleksander Šerlot
Izvor: YouTube/ganzilistv

Iako Tranbzonspor ima mogućnost da ga na kraju sezone otkupi za 6.000.000 evra, teško da će se Šerlot zadržati u Turskoj, s obzirom na to da mu se tržišna vrednost kreće između 25 i 30 miliona evra, pa bi klub iz Trabzona mogao višestruko da zaradi.

Nije Šerlot briljirao samo u turskoj Superligi. U dresu sa državnim grbom u kvalifikacijama za EURO 2020 na pet mečeva čak četiri puta je matirao protivničke golmane.

Korpulentni napadač (193 cm) rođen je u Trondhajmu 1995. godine, a u karijeri je, osim Trabzonspora i Kristal Palasa, nastupao za Gent, Mitjiland, Groningen, Bodo Glimt i Rozenborg.