Fudbal

Kako je Marko Pantelić pobedio koronu: Odlazim u sobu, zaključavam se...

Izvor mondo.rs Izvor TV Prva

Potpredsednik FSS ispričao svoje iskustvo sa opasnim virusom.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Pandemija korona virusa i dalje širi strah po svetu, pa i u Srbiji. 

Po poslednjim informacijama, 3.630 osoba u našoj zemlji je zaraženo, 80 je nažalost preminulo, a među 400 koji su se izlečili su i dvojica čelnika Fudbalskog  saveza Srbije - predsednik Slaviša Kokeza i potpredsednik Marko Pantelić. 

I jedan i drugi bili su pozitivni na virus korona, ali su se oporavili i period izolacije je iza njih.

O svojim iskustvima gotovo istovremeno govorili su u nedelju uveče u TV emisijama. 

Slaviša Kokeza na Pinku, a Marko Pantelić na TV Prva.

"Iskreno, ja sam se zarazio na službenom putu u Amsterdamu, na Kongresu UEFA. Bio sam tamo zajedno sa Slavišom Kokezom, sa generalnim sekretarom, oba sportska direktora, od 2. do 4. marta", pričao je Pantelić, a prenele "Sportske". 

"Odatle smo se vratili i posle sedam-osam dana je došlo do toga da jedno jutro dobijem informaciju da je predsednik pozitivan. On je imao temperaturu i već je javnost bila obaveštena o tome. Ja se apsolutno nisam loše osećao, ali sam smatrao da treba da se testiram i to je učinjeno u roku od 24 sata, zajedno sa suprugom sam testiran. Ja sam bio pozitivan, a ona negativna", objasnio je nekadašnji reprezentativac naše države.

Pantelić tvrdi da se nije osećao loše ili neuobičajeno. Čak je i igrao fudbal sa prijateljima. 

"Bio sam ubeđen da sam negativan, jer sam noć pre toga igrao fudbal, nisam imao nikakav simptom. Možda malo zapušen nos kao obično", kaže, ali i dodaje:

"Od kada sam saznao da predsednik ima koronu, bacio sam cigarete".

Od korona virusa, bivši fudbaler oporavljao se kod kuće.

"Posle testiranja odlazim u sobu, zaključavam se i 15 dana sam potpuno sam u sobi. Pratio sam sve smernice nadležnih.   Meni ti karantini nisu strani, kroz fudbal sam stekao vojničku disciplinu. Takve su smernice, to sam ispunio, fokusirao se da to vreme ispunim na neki drugi način, čitao dosta, imao neke radove i brzo mi je prošlo", ispričao je Pantelić.