Fudbal

Veliko srce Didijea Drogbe: Ponudio privatnu bolnicu za borbu protiv korone

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Patriotski gest nekadašnjeg fudbalera iz Obale Slonovače.

Nekadašnji fudbalski as Didije Drogba ponudio je svoju privatnu bolnicu kao centar za lečenje osoba zaraženih koronavirusom u njegovoj rodnoj Obali Slonovače.

Reč je o bolnici u Abidžanu koja je pod okriljem Drogbine fondacije i nosi ime fudbalera Lorana Pokua, koji je umro 2016. godine.

Gradonačelnik Abidžana Vensan To Bi Iri zahvalio se Drogbi na patriotskom gestu i poručio da će bolnica pomoći u borbi protiv pandemije. On je dodao da se uskoro očekuje završetak opremanja Drogbine nove bolnice.

Koronavirusom su u Obali Slonovače zaražene 574 osobe, a pet obolelih je umrlo.

Drogba je i ranije je bio uključen u humanitarne akcije u njegovoj rodnoj Obali Slonovače. Bio je i član mirovnog veća za okončanje međuplemenskih i međuetničkih sukoba u toj afričkoj zemlji.

Drogba je bio kapiten reprezentacije, a najbolji je strelac u istoriji Obale Slonovače. Za nacionalni tim je nastupio 105 puta, postigao je 65 golova, a sjajnu kariejru je imao i u klupskom fudbalu.

Tokom Dve decenije aktivnog igranja nastupao je u Francuskoj, gde se istakao u dresu Olimpika iz Marseja, zatim u Engleskoj, Kini, Turskoj, Kanadi i SAD. Najpoznatiji je po nastupima u dresu Čelsija, u kom je proveo devet godina, u dva mandata.