Fudbal

Legenda Argentine poručuje Lautaru: Taj voz samo jednom dolazi...

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Hoće li ga poslušati?

Lautaro Martinez se ove sezone ozbiljno pokazao kao jedan od bitnijih igrača novog Intera sa Antoniom Konteom na čelu, a već nedeljama i mesecima se dovodi u vezu sa prelaskom u jedan klub - Barselonu.

Hoće li Argentinac zaigrati sa sunarodnikom Lionelom Mesijem - još uvek ne znamo - ali ima onih koji ga savetuju da načini taj korak.

Među njima je i legendarni argentinski fudbaler Mario Kempes, osvajač Svetskog prvenstva 1978. godine!

On smatra da Lautaro ne bi smeo da propusti priliku da se preseli na "Nou Kampu". U Barsi Martineza vide kao dugoročno rešenje za sve starijeg Luisa Suareza, a Kempes veruje da je to prava sredina za njega, uprkos tome što ni Inter nije baš bilo koji klub.

"Taj voz dolazi samo jednom i iako je on i sada u svetski velikom klubu kao što je Inter, Barselona je nešto sasvim drugačije"; rekao je Kempes za "Tutomerkato".

"Lautaro je pokazao u poslednje dve godine da je odlična "devetka". Pokazao je to sa Interom i Argentinom. Bilo bi odlično ukoliko bi igrao sa Mesijem", kaže slavni Argentinac i dodaje:

"Njegov ostanak u Interu bi bio dobar za njega i prikupio bi iskustvo. Ali možda bi bilo najbolje da ode u Barselonu, ukoliko ga oni hoće i Inter bude spreman da dobro zaradi", zaključio je Mario Kempes.

Barsa je navodno već poslala ponudu za Lautara, koja je odbijena...