Fudbal

Sa Interom osvojio SVE, ali nije zadovoljan: Trebalo je još!

Autor Pavle Knežević

Legendarni golman veruje da su "nerazuri" zaslužili titulu i pre 2006.

Frančesko Toldo je jedan od najboljih golmana svoje generacije, legenda dva kluba i osvajač brojnih trofeja, ali ipak nije skroz zadovoljan svojom karijerom.

Razlog? Veruje da je sa Interom trebalo da osvoji više trofeja.

Toldo je prvih osam godina karijere proveo u Fiorentini, a drugih devet u Interu, u koji je došao 2001. godine. U toj sezoni ekipa je bila blizu osvajanja "skudeta", ali je ipak izgubila od Lacija u poslednjem kolu 4:2, što je koštalo trofeja.

Inter je tada vodio tokom većeg dela prvenstva, ali je na kraju šampionata bio treći, iza Juventusa i Rome. To bi mu bila prva titula još od 1989.

Trener je tada bio Ektor Kuper.

"Bio je vrlo strog i težak čovek. Nije imao taktičko znanje kao Arigo Saki ili Roberto Manćini, ali smo ga poštovali. Tih godina smo zaslužili više titula. Čak i tog zloglasnog 5. maja je trebalo drugačije da se ponašamo", rekao je Toldo za Gazetu delo Sport.

Toldo je posle osvojio pet titula sa Interom, ali je u tih pet godina, poslednjih pet svoje karijere, uglavnom bio rezerva Žuliju Sezaru. Prva od tih titula dobijena je naknadno, posle "kalčopolija" 2006. godine.

Toldo je otkrio da je Fiorentina, koja je imala finansijskih problema, htela da ga pošalje u Parmu, ali da je on to odbio.

"Bio sam na moru kad sam čuo me Fiorentina dala Parmi. To me pogodilo, pozvao sam klub i rekao sam da ako već moram da idem, da hoću da idem u veliki klub, ne u Parmu. Otišao sam u Inter i bilo je zabavno", rekao je Toldo.

Nekadašnji reprezentativac Italije povukao se 2010. godine, posle Interove "triplete".