Fudbal

Svi jedva čekaju Seriju A, ali Ranijeriju se ne žuri

Izvor mondo.ba

"Naš igrač je bio pozitivan, pa negativan, pa opet pozitivan", kaže trener Sampdorije koji upozorava da još ne znamo dovoljno o koronavirusu i posledicama koje ostavlja na organizam fudbalera.

Pauza u fudbalu izazvana koronavirusom sada već deluje kao večnost i svi jedva čekaju da se fudbaleri vrate na teren.

Ohrabrujuće vijesti stižu sa Apeninskog poluostrva gde bi klubovi Serije A mogli da počnu sa trEninzima od 4. maja, a utakmice, naravno pred praznim tribinama, se očekuju od 31. maja.

Ipak, nisu svi toliko optimistični.

Klaudio Ranijeri trener Sampdorije, kluba koji je imao nekoliko zaraženih fudbalera i članova kluba, upozorava da još uvek ne znamo dovoljno o koronavirusu i posledicama koje ostavlja na organizam.

"Imali smo igrača koji je bio pozitivan, potom negativan, pa opet pozitivan nakon što je počeo s treninzima kod kuće. Zato mislim da moramo da budemo oprezni. Čitao sam da virus može da ostavi trajne posledice na srce. Ako ćemo već da igramo, igrači moraju da budu potpuni zdravi i da se češće testiraju", rekao je Ranijeri.

"Ne kažem da je nešto pogrešno ili ispravno. Samo želim da doktori urade sve da igrači budu zdravi", dodao je iskusni stručnjak.

On je prokomentarisao i zgusnut raspored koji čeka fudbalere, jer bi se sezona u Seriji A, ako se nastavi, završila do sredine jula, a to znači da bi trebalo da se igra svaki treći dan.

"Igrači su kao bolidi Formule 1, morate ih terati do krajnjih granica ako želite da izvučete najbolje od njih. Možemo li to da uradimo? Hoće li mesec dana biti dovoljno da se spreme da igraju dva puta nedeljno? Ja sam trener i neke odluke ne donosim ja, ali kako god da bude, biće nezadovoljnih", zaključio je Ranijeri.