Fudbal

Zenitov heroj postaje slobodan igrač, zove ga Rim!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.ba

Član Serije A je zainteresovan za Artjoma Dzjubu, koji će na kraju aktuelne sezone postati slobodan igrač.

Artjom Dzjuba bi mogao da se preseli u Rim!

Lacio je imao izvanrednu sezonu ove godine, još uvek mogu da je dovrše na fantastičan način, a naredne bi u svojim redovima mogli da dobiju odličnog džokera!

Rimljani uvek gledaju kako da igrače dovedu po što boljim uslovima i sada bi visoki Rus mogao da bude jedno takvo pojačanje!

Ruski reprezentativac bi prema pisanju "Gazete delo Sport" mogao da bude zamena za kapitena nebesko-plavih Ćiru Imobilea u napadačkoj liniji i pojača opcije koje bi SImone Inzagi imao u svom timu.

Njemu ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga ističe u junu ove godine, tako da će bez obeštećenja moći da napusti ruski klub. To ide u prilog Laciju, koji može da mu pritom ponudi i nešto veću platu.

Dzjuba će predstojećeg leta napuniti 32 godine, a u reprezentaciji Rusije je odigrao 42 utakmice i postigao čak 24 gola.

Kompletnu karijeru je proveo u Rusiji, a u tekućoj sezoni, koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa, postigao je 15 golova uz 12 asistencija na 28 mečeva. Takođe, bio je i strelac dva pogotka u šest nastupa u Ligi šampiona za Zenit.

Njegovim eventualnim dolaskom na "Olimpiko", Lacio bi osigurao nadmoć i u vazduhu, s obzirom na to da je Dzjuba visok blizu dva metra.

Bilo bi to vrlo interesantno pojačanje!