Fudbal

Tako se tretira LEGENDA: Igraće dok ne osvoji trofej!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.ba

Pandemija korona virusa ipak neće naterati napadača Atletik Bilbaa da se bez borbe oprosti od svog prvog velikog trofeja.

Nije igrao u najvećim klubovima, nije se naosvajao trofeja, ali Aric Aduriz ime je koje se sa respektom izgovara u Španiji pa se slobodno može reći da je imao uspešnu karijeru.

Njegova profesionalna karijera počela je 14. septembra 2002. godine kada je posle dve godine igranja za rezervni tim konačno dočekao da debituje za Atletik Bilbao u porazu 0:2 od Barselone. A ni 18 godina kasnije se ne nazire kraj njegovog nastupanja za baskijskog velikana.

Upravo protiv Katalonaca, u avgustu prošle godine, postigao je i svoj do sada poslednji gol u dresu Atletika i jedini u sezoni koja je naprasno prekinuta pandemijom korona virusa.

S obzirom na to da nije poznato kada će se nastaviti takmičenja u Španiji, a Adurizu ugovor ističe krajem juna činilo se da bi legenda baskijskog kluba mogla ostati bez svog prvog "pravog" trofeja. I to bez borbe!

Da ipak ne bude tako pobrinuo se Atletik Bilbao i pokazao koliko cijeni svoju legendu - Adurizu je produžen ugovor na još godinu dana!

Legenda San Mamesa će tako definitivno dobiti priliku da odigra finale Kupa Kralja i osvoji praktično svoj prvi veliki trofej.

Potez baskijskog kluba izazvao je oduševljenje u Španiji, pa čak i u prestonici.

Čuvena "Marka", tradicionalno naklonjena Realu, posvetila je današnju naslovnicu Adurizu uz poruku "Tako se oprašta od velikana".


Aduriz je nosio dres i Valjadolida, Majorke i Valensije, ali taj trofej Superkupa je jedini koji je Aduriz podigao u dosadašnjoj karijeri.

Velika "nepravda" mogla bi da bude ispravljena ove sezone u kojoj je Atletik Bilbao izborio finale Kupa Kralja protiv Real Sosijedada.

Ali niko još ne zna kada će to finale biti odigrano...