Fudbal

Legenda otkrila plan UEFA za jesen, OVO su promene koje se tiču i Srbije!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Biće nekih novina u kalendaru...

Pandemija korona virusa i dalje hara svetom i u svetu sporta i dalje postoji mnogo nepoznatih. Nastavak fudbalskih takmičenja se još uvek stidljivo predviđa, ali niko nije siguran kako će se sve odvijati u mesecima pred nama.

Ipak, legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs otkrio je kako bi prema planu UEFA mogla da izgleda jesen u evropskom fudbalu!

Gigs je selektor Velsa, selekcije koja je obezbedila plasman na EURO 2020 (koji je pomeren za leto 2021. godine) i očigledno je da ima određene informacije.

To je i on otkrio, doduše naglasivši da je to za sada ono što se priča u UEFA. Odluke još nisu zvanične, ali lako bi mogle da budu i ticaće se i reprezentacije Srbije.

"Moram da počnem da planiram za godinu dana unapred i nadam se za utakmice u septembru kada Liga nacija bude počela", započeo je Gigs u razgovoru sa Grejemom Sunesom i "Skaj Sportsom".

"Načuli smo da ćemo se vratiti na teren u septembru i igrati trostruke utakmice, dakle tri utakmice u jednom mini-ciklusu umesto dosadašnje dve, zato što i dalje treba da se odigraju plej-of turniri za plasman na EURO. A ti turniri će se verovatno igrati u novembru", otkriva novine legenda Mančester junajteda.

Ovo jeste promena u odnosu na ono što je bilo najavljivano. Prvobitno je bilo rečeno da će se plej-of turniri za plasman na EURO - a na jednom od kojih nastupa i Srbija - igrati u terminu septembarske reprezentativne pauze.

Potom su stigle informacije da će to biti u oktobru, ali Gigs je sada otkrio da bi to moglo da se dogodi i kasnije. Takođe, ukoliko se mečevi Lige nacija budu igrali po sistemu tri kola u septembru i tri kola u oktobru, ona će biti brže završena, ali će i te reprezentativne pauze morati da traju duže nego do sada.

Sve to uticalo bi i na klubove i njihove sezone u domaćim i evropskim takmičenjima.

"Bilo je promena na koje nismo baš navikli. Biće drugačije, ali biće tako svima, tako da samo čekati kada će biti bezbedno da se igra fudbal. Radovali smo se Evropskom prvenstvu ovog leta, ali nije ni ovo kraj sveta. Najpre želimo da se sve vrati u normalu što pre. Nisu ovo toliko veliki problemi kao oni koje će imati menadžeri u Premijer ligi", zaključio je Rajan Gigs.