Fudbal

Inter pobedio Ajaks: 16-godišnjak od leta na "Meaci"

Izvor mondo.ba

Velika nada bugarskog fudbala za nekoliko meseci seli se u Milano.

Milanski Inter postigao je dogovor sa bugarskim prvoligašem Botevom iz Plovdiva da se 15-godišnji Nikola Iliev, napadač ovog kluba i najveća nada bugarskog fudbala u ovom trenutku, od leta preseli u Milano i svoj fudbalski razvoj nastavi među "nerazurima".

Iliev je rođen 6. juna 2004. godine, dakle za manje od dva meseca puni 16 godina, i najmlađi je član selekcije Boteva ispod 19 godina, a u ovoj sezoni je već upisao dva nastupa za najjači tim – oba puta protiv Slavije iz Sofije – a u drugom odmeravanju snaga, 8. marta, čak se našao u startnoj postavi. 

Sve je to uticalo da oko na njega baci milanski velikan, a potom odnese pobedu nad holandskim Ajaksom, koji je takođe bio zainteresovan za usluge ovog tinejdžera.

"Bili smo blizu Ajaksa, ali smo ipak osetili da je Inter pravi klub za njega", rekao je za "Novapres" agent mladog fudbalera, Kalojan Ivanov.

"Sportski direktor Intera, Pjetro Auzilio, trebalo je da doputuje u Plovdiv, ali je dolazak otkazan zbog pandemije korona virusa. Ukoliko sve bude kako treba, Nikola će ovog leta potpisati ugovor sa Interom. Već se spremamo za njegov odlazak iz Boteva", poručio je Ivanov, naglasivši da su ovog momka primetili i navjeći bugarski klubovi - Levski, CSKA iz Sofije i Ludogorec, ali da je, na kraju, odlučeno da je za Nikolu najbolje da karijeru nastavi van granica matične zemlje.