Fudbal

Saudijski milioni su tu da se troše: Njukasl odmah pozvao VELIKOG trenera!

Autor Milutin Vujičić

Ambiciozan dolazak na čelo kluba...

Navijači engleskog Njukasl junajteda već godinama "teraju" vlasnika Majka Ešlija, a izgleda da su u tome uspeli pošto će uskoro saudijski princ Mohamed bin Salaman uskoro preuzeti klub!

Ostrvo već nekoliko dana "bruji" o promeni vlasništva "svraka", vredno čak 300 miliona funti, a uveliko se priča i o ambicioznim planovima novog gazde koji ne želi da se Njukasl junajted ubuduće bori za opstanak.

Naravno, potrebno je početi od trenera, a engleski mediji pišu da bi italijanski stručnjak Masimilijano Alegri mogao da se prihvati ovog projekta.

Sjajni trener je velike uspehe beležio na klupi Milana, pa Juventusa, s kojim je bio petostruki uzastopni šampion Italije, a od prošlog leta je bez angažmana. Odlučio je da napravi pauzu i odmori od fudbala, a paralelno je učio i engleski jezik.

Razlog zbog kog je išao na ove časove je nezvanično bio kontakt sa Mančester junajtedom, međutim oni su za sada zadržali Olea Gunera Solskjera, pa će možda Alergri saslušati i druge ponude.

Budući većinski vlasnik Mohamed bin Salaman će poslove vezane "za fudbal" poveriti Džejmiju Rubenu, a njegova zamisao jeste da Alegrija ubedi da postane vođa novog projekta, dok će na početku prelaznog roka imati na raspolaganju čak 400 miliona evra.

U trenutku prekida Premijer lige "svrake" su se nalazile na 13. poziciji.

Da li će Alegri sačekati da neki od velikih klubova na kraju otpuste trenera ili će se upustiti u projekat stvaranja novog moćnog tima u Engleskoj? Ostaje da vidimo...