Fudbal

Kinezi kreću u julu: Igrači će imati dva testa na korona virus

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Kineska Superliga u fudbalu mogla bi da počne u junu ili u julu, ali će igrati samo koji na dva testa na Covid-19 budu negativni

Kineski fudbaleri spremaju se da konačno započnu takmičenje.

Uslov da zaigraju biće da urade dva testa na korona virus i da oba rezultata budu negativna.

Prvo testiranje će biti obavljeno već u narednih nekoliko dana, a drugo nedelju pre zvaničnog početka sezone, kada bude defitivno potvrđen.

Početak kineske Superlige 2020, koji je bio planiran za 22. februar, odložen je zbog pandemije korona virusa, a prema poslednjim vestima ona bi trebalo da počne već na leto, tačnije u julu ili julu.

U Kini se već ukidaju određena ograničenja uvedena zbog pandemije, nakon što je početkom godine ova zemlja bila epicentar virusa, i život se polako vraća u normalu.

Fudbalski savez Kine je dao uputstva svim klubovima da se pripreme za početak nove sezone, što bi moglo da bude za otprilike dva meseca.

Mnogi klubovi u Kini već su počeli da treniraju u manjim grupama, što je takođe dobar znak.

Planirano je da se mečevi u početku igraju pred praznim tribinama, a osim igrača i osoblje klubova će biti detaljno testirano pre početka takmičenja.

Takođe, klubovima će verovatno biti dozvoljeno da vrate svoje igrače koji su napustili Kinu u jeku epidemije. Ipak, svi bi morali prvo u propisani karantin, a onda na testiranja, pa eventulano na teren.