Fudbal

Prva velika zvezda ''novog Njukasla'' stiže iz Barselone?

Izvor mondo.rs

Šeici su tu, sad sledi trošenje...

Majk Ešli je, na radost mnogih navijača Njukasla, konačno rešio da proda klub. Još uvek sve nije gotovo, ali se fanovi ''Svraka'' nadaju da će konačno ''videti leđa'' kontroverznom vlasniku.

Već nekoliko puta je najavljivao odlazak, ali nikada to nije došlo u ovu fazu. Sada se čini da je sve završeno, pa da će tim sa severa postati sledeći tim koji troši ogromne novce na kupovinu igrača.

Već se priča da će Saudijci prvo pokušati da dovedu neko veliko trenersko ime u klub. Pominjali su se do sada Maurisio Poketino, Maks Alegri, Rafa Benitez i drugi, a gotovo je sigurno da će Stiv Brus uskoro napustiti klub.

Prvo igračko pojačanje za Njukasl moglo bi da stigne iz Barselone. Iako je za njega zainteresovan Konte koji trenira Inter, iako ga već neko vreme zove Mančester junajted... Arturo Vidal bi mogao na sever Engleske!

Čileanac se već dugo pominje kao igrač koji će napustiti španski tim, jer je ove sezone retko bio starter. Želi da igra više, a izazovi iz Engleske deluju privlačno jer je to zemlja u kojoj nije nastupao do sada.

Arturo Vidal je do sada nosio dres Kolo-Koloa, Bajer Leverkuzena, Juventusa, Bajerna i Barselone. Osvajao je titule u Nemačkoj, Italiji i Španiji, a sa reprezentacijom je dva puta bio najbolji u Južnoj Americi.

Novi vlasnici Njukasla se nadaju da će 20 miliona evra biti dovoljno da se obezbedi potpis borbenog veziste. Ipak, cenu bi mogli da povise konkurentski klubovi koji su iskazali interesovanje.