Fudbal

U Arsenalu rade ''planski'': Odustali od Kantea da bi potpisali Džaku

Izvor mondo.rs

Deluje skroz razumno, zar ne?

Tokom prethodnih nekoliko sezona, koliko je Granit Džaka član Arsenala, pređen je veoma dug put. Od korisnog pojačanja, kako je na trenutke delovalo, do sasvim neupotrebljivog igrača u nekoliko sistema.

Prinudno je igrao levog štopera u formacijama sa tri centralna beka, bio levi bek u nedostatku drugih opcija, svađao se sa svojim navijačima, bacao dres i kapitensku traku. Uložen novac nije opravdao!

A nije ni trebalo da bude pojačanje tima iz severnog dela Londona. Mogli su da budu pametniji i da u svojim redovima imaju Ngolo Kantea... Potpuno promašena procena.

Tokom leta 2016. godine, tada još igrač Lestera, Ngolo Kante je na sebe privukao pažnju svih najvećih timova u Engleskoj. Arsenal je bio među njima, a zbog svojih tradicionalnih veza sa Francuskom bio je i blizu potpisa omalenog veziste.

Od posla su odustali zbog prevelikih procenata koje je trebalo platiti posrednicima. Naime, ''Tobdžije'' su se povukle iz priča o transferu jer nisu želeli da izdvoje previše novca za agente koji su zastupali vezistu.

To je ubrzo iskoristio Čelsi, platio Lesteru 32 miliona funti i potpisao kasnijeg osvajača Mundijal. U dresu ''Plavaca'' je stigao do još jedne titule Premijer lige, FA kupa i Lige Evrope, kada je u finalu savladan upravo Arsenal.

Ne treba ni govoriti da je Arsenal za švajcarskog reprezentativca albanskog porekla Borusiji iz Menhengladbaha platio tri miliona funti više. To se sasvim lepo uklapa u ovu priču.