Fudbal

Bio je ''najbolji omladinac Čelsija'', a napustio klub nakon DVA meča

Izvor mondo.rs

A kada to kaže legendarni kapiten ''Plavaca''...

Dolazak Frenka Lampard na mesto trenera značilo je i ogromnu šansu za mlade fudbalere tog tima. Kao neko ko je godinama bio deo kluba, osetio je da deca iz omladinske škole moraju da imaju priliku u seniorskom timu.

To je put koji je davno prošao Džon Teri, legendarni fudbaler Čelsi. A kada upitate legendarnog kapitena ko je najbolji omladinac kog je Čelsi imao, čujete ime koje vam je nepoznato. Rob Volijaston.

Danas su tu Tami Abraham, Ris Džejms, Mejson Maunt, Kalum Hadson-Odoi, a nekada je trebalo da bude centalni vezista, momak koji je mogao da igra i po krilu, ali mu je karijera otišla pogrešnim tokom.

''Verovatno Rob Volijaston. Bio je vezista i krilo. Sećam ga se, ali nije imao mentalitet da pogura sebe napred. Trenirao je sa prvim timom kad je imao 17 ili 8 godina, Gulit mu je obećao šansu. Trebalo je da igra u kup utakmici, ali je javio da je bolestan. Svi ostali klinci bi iskoristili takvu šansu, on nije došao'', rekao je Teri kada je upitan ko je najbolji omladinac Čelsija kog pamti.


I dok je Džon Teri za klub odigrao preko 700 mečeva, Volijaston se zaustavio na dva. Jednom je igrao u Liga kupu, jednom u Premijer ligi i onda je krenuo njegov fudbalski pad. Danas ima 40 godina, u penziji je, a igrao je do skoro, u amaterskom fudbalu.

Volijaston je sa ''Stamford Bridža'' išao na pozajmice u Bristol Rovers, Notingem Forest, Portsmut i Nortempton, a zatim je i napustio Čelsi 2003. godine. Preko Bredforda, Oksforda i Kembridža, puta ga je vodio još niže, u amaterski fudbal.