Fudbal

Kako je Krespo živeo: Uživao u slavi, novcu, orgijama i terorisao odbrane

Izvor mondo.rs

Obožavao je fudbal i žene. Bio je samac dok nije upoznao sadašnju suprugu Alesiju,

Španska Marka nimalo nije pogrešila kada je u vreme korona virusa pomislila da svoje čitaoce opusti i oraspoloži intervjuom sa Ernanom Krspom.

Jedan od najboljih napadača i istoriji nikada nije stigao do Primere, Reala ili Barselone. Veći deo karijere proveo je u Seriji A, počeo je u Parmi, kada je 1996. prešao iz River Plejta, a u dresu "mlekadžija" ju je i završio 2012.


Međutim, daleko od toga da je "Valdanito" ostao samo na "Tardiniju". Nosio je dresove Lacija, Intera, Milana, Đenove, Čelsija...

Ernan se prisetio početka karijere...

"Debitovao sam u Riveru sa 18, a suprugu sam upoznao tek sa 27. godina. Nikada nisam dovodio devojke da žive kod mene. Bio sam samac, slavan, mlad, imao sam novac i sve privilegije. Sve sam koristio", seća se četrdesetpetogodišnji Krespo.

"Radio sam mnoge stvari i nikada mi ništa nije nedostajalo", nastavio je bivši reprezentativac Argentine, kada ga je novinar prekinuo i upitao da je učestvovao u orgijama.

"Orgije? Malo je reći... Uvek je oko mene bilo puno devojaka. Ali, šta god da sam radio, uvek sam bio fokusiran na fudbal, za razliku od današnjih mladih fudbalera, koji jedino misle na slavu, novac i žene", objasnio je Krespo.

Napadač je za Argentinu odigrao 64 utakmice i postigao 36 golova. U prvom mandatu u dresu Parme bio je strelac 62 gola na 116 mečeva. Za Lacio je postigao 39 na 54 meča...