Fudbal

Možda vam nije omiljeni fudbaler, ali posle ovoga ćete ga sigurno zavoleti

Autor Jovan Terzić

Sjajana akcija Markusa Rašforda.

Vreme Markusa Rašforda na fudbalskom terenu tek dolazi, ali je ovaj 22-godišnji momak pokazao da je životne vrednosti odavno naučio.

Pitanje je hoće li kvalitetom i slavom dostići neke prethodne golgetere Manćester junajteda, međutim, posle ovoga što je uradio i oni fudbalski zaljubljenici koji dosad nisu mnogo obraćali pažnju na njega, verovatno će početi da ga simpatišu.

Naime, Raford je uspeo da u svojoj humanitarnoj akciji prikupi oko 20.000.000 funti za pomoć ugroženoj deci u Mančesteru.

Mladi fudbaler je u podkastu za klupski sajt objasnio da je cilj obezbediti hranu mališanima koji su dosad obroke dobijali u školama, ali su one sada zatvorene zbog pandemije korona virusa.

Prvobitna ideja bila je da se dođe do 100.000 evra i u početku je išlo jako sporo, a onda su donacije počele da pristižu "kao na traci", pošto su se u akciju uključili poznati prehrambeni lanci.

"Tesko" je donirao hranu u vrednosti 15.000.000 funti, "Asda" 2.500.000 funti u novcu, "Co-op" 1.500.000 u hrani, pišu engleski mediji.

"Ne znamo koliko dugo će ova situacija trajati, a da se sve dogodilo pre 10 ili 15 godina, kada sam ja bio dete, sigurno bih osećao posledice. Zato sam razmišljao na koji način bih mogao da pomognem, prvenstveno deci, i tako smo došli na ovu ideju", objasnio je Rašford svoj sjajan gest.