Fudbal

Strpimo se još mesec dana, vraća se Superliga!

Izvor mondo.rs

Takvo je mišljenje prvog čoveka medicinske komisije FSS

Izvor: MN Press

Još najviše mesec dana i vraća se Superliga Srbije! Tako bar misli predsednik Lekarske komisije fudbalskog saveza Srbije, doktor Miljko Ristić, koji kaže da bi takmičenje moglo da se nastavi kada se svi budu testirali.

Ovo je u skladu sa ranijim najavama iz FSS, ali i saznanjima MONDA.

Možda će vas zanimati

"Ja sam optimista i verujem da će krenuti pre kraja maja. Svima u svetu je u interesu da se fudbal nastavi. Za taj sport su vezane ogromne finansije, ogroman broj porodica živi od fudbala. Čekamo naravno i uputstva od UEFA i FIFA", rekao je dr Ristić za Alo.

Utakmice bi se, naravno, igrale bez publike, iako cenjeni kardiohirurg zna da to nije u duhu sporta.

"Viša sila. Sport je motiv mladima da se druže, zajedno navijaju, pa sport bez publike nema smisla, ali, s druge strane, ne možete sad da dozvolite da na tribinama bude ogroman broj ljudi", rekao je Ristić.

Preduslov za nastavak takmičenja bilo bi, naravno, testiranje.

"Testiranje bi svakako trebalo uraditi pre prvog zajedničkog treninga. Rezultati se sada dobijaju za desetak minuta, tako bi ekipe brzo znale na čemu su. Ako bi svi imali negativan rezultat, ne bi bilo prepreke da se izađe na teren, a ako bi neko imao pozitivan test, zna se: za njega nema mesta u ekipi dok ne prođe period samoizolacije", rekao je dr Ristić.

Prvenstvo bi se onda igralo u zgusnutom rasporedu, a ovaj lekar misli da to ne bi bio problem za fudbalere.

"Mogli bi (to da izdrže), jer nisu cele godine u takvom ritmu, koji nikako nije dobar za zdravlje, ali za završetak sezone im neće biti problem", kaže on.

Što se tiče ideje da se prvenstvo prekine i registruje postojećim stanjem na tabeli, samo kratko odgovara: "To ne bi bilo regularno".