Fudbal

Lukaku zbunio Italiju: Jesu li to igrači Intera na nogama izdržali koronu?

Izvor mondo.ba

Napadač milanskog kluba izjavio da je čak 23 fudbalera još u januaru imalo simptome opasnog virusa.

Kako tvrdi Romelu Lukaku, još u januaru čak 23 fudbalera Intera imalo je simptome korona virusa (kašalj i visoku temperaturu), ali oni tada nisu bili testirani na COVID-19.

Zapanjujuća izjava fudbalera Intera odjeknula je u Italiji, ali "nerazuri" za sada nisu objavili da imaju nekog zaraženog u svojim redovima, iako je Lombardija epicentar pandemije na Apeninima.

Lukaku je naglasio da je bilo određenih "sumnjivih situacija", koje ni danas nisu razjašnjene.

"Imali smo slobodnih sedam dana u decembru, nakon čega smo se vratili na posao i kunem se da je 23 od 25 fudbalera bilo bolesno. Ne šalim se. Igrali smo protiv Kaljarija i posle 20-ak minuta, jedan naš defanzivac morao je da napusti teren. Nije mogao da nastavi meč i skoro se onesvestio", ispričao je Belgijanac.

Igrač na kojeg Lukaku misli je Milan Škrinjar, koji je na utakmici 26. januara teren napustio već u 17. minutu, zvanično zbog vrtoglavice i činjenice da se nije u potpunosti oporavio od gripa.

BLISKA ZAJEDNICA

Lukaku se osvrnuo i na blisku zajednicu koju su formirali "nerazuri". "Imamo sedam igrača koji žive u istoj ulici. Razlika u odnosu na Englesku je ogromna. Tamo smo na zajedničku večeru odlazili jednom u četiri meseca, dok se ovde okupljamo svake četiri nedelje".

Prvi zvanični slučaj koronavirusa u Italiji zabeležen je 21. februara, tako da u vreme koje Lukaku spominje niko od igrača Intera, ali i drugih klubova u Seriji A, nije testiran.

"Svi su kašljali i imali groznicu. Kada sam se zagrevao, osetio sam mnogo veću toplotu nego ranije, iako godinama nisam imao groznicu", nastavio je Lukaku svoje izlaganje.

"Po završetku utakmice, bila je planirana večera sa gostima iz Pume, ali sam im se zahvalio i otišao pravo u krevet. Ponavljam, tada nismo radili testove na COVID-19, tako da nikada nećemo biti sigurni šta se tada dešavalo", tvrdi napadač milanskog kluba.

Oni tada nisu bili svesni, ali bi uskoro moglo da se otkrije da li su igrači Intera bili zaraženi korona virusom ili ne.

Prema protokolu o nastavku sezone u Seriji A, svi igrači koji se budu vratili treninzima biće testirani, tako da bi iz nalaza moglo biti utvrđeno da li su igrači preležali virus.

Ako antitela budu prisutna, to znači da su u određenim trenucima imali virus i uspeli u potpunosti da se oporave.