Fudbal

Timo odabrao naredni tim!

Autor Milutin Vujičić

Izgleda da je saga gotova...

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Jedan od najtraženijih napadača današnjice Timo Verner odabrao je gde će nastaviti karijeru!

Ekskluzivnu informaciju o njegovoj narednoj destinaciji objavio je britanski "Skaj Sports", a "srećni dobitnik" je naime Liverpul. Verner je spreman da dođe na "Enfild" i da odbije sve ostale ponude, ali ako aktiviraju njegovu otkupnu klauzulu koja ističe 15. juna.

Do tog datuma Verner može da promeni sredinu za 52 miliona funti, međutim "Skaj" navodi da će Liverpul sačekati da taj period prođe - i tek onda će sesti za sto sa Lajpcigom.

Pretpostavlja se da je razlog zbog kog Liverpul čeka to što će cene fudbalera neminovno biti "oborene" usled pandemije korona virusa, pa veruju da bi zbog toga mogli da pazare Tima Vernera i za manje od 52 miliona funti.

Naravno, to je "mač sa dve oštrice" pošto bi to čekanje moglo da odbije Vernera, a nije tajna da ga prate svi najveći svetski klubovi.

Timo Verner je istakao da trenera Jirgena Klopa smatra najboljim na svetu, kao i da veruje da bi mu stil koji gaji Liverpul odgovarao, međutim to bi mogli da iskoriste i drugi klubovi, poput Bajerna, pa da aktiviraju klauzulu sjajnog napadača.

Verner inače ima 24 godine, a na 36 utakmica ove sezone zabeležio je 27 golova i 12 asistencija.