Fudbal

Dramatična poruka iz Kruševca: Život nam zavisi od Zvezde i Miškovića!

Autor Milutin Vujičić Izvor Sportski žurnal

"U suprotnom, ne znam kako ćemo opstati!", naglasio je Bojan Miladinović.

Izvor: MN Press

Dugogodišnji finansijer Napretka Marko Mišković podneo je (ponovo) ostavku na mesto predsedsednika kluba krajem marta, ali se u Kruševcu nadaju da će se (ponovo) predomisliti.

S obzirom na to da se fudbal ne igra već više od 40 dana, jasno je da su Čarapani u finansijskim problemima, a sve glasnije se priča o tome šta će biti sa klubom, i kako će preživeti, sada kada nema Marka Miškovića.

Plate već kasne, a potpredsednik Bojan Miladinović za "Žurnal" objašnjava da postoji opravdanje.

"Život nam zavisi od Crvene zvezde, bukvalno", istakao je Miladinović i pojasnio na misli na dugovanja za transfere Miloša Vulića i Alekse Vukanovića: "Čekamo da nam šampion isplati dug, pa da izmirimo obaveze prema igračima, ali i ostale koji pristižu".

"Žurnal" piše da Zvezda u ovom trenutku ne haje mnogo za probleme Napretka, pošto ima i svoje, ali će verovatno izmiriti obaveze kako bi Napredak mogao da se licencira za Evropu.

Daleko veći problem je onaj dugoročni, kako opstati bez Marka Miškovića?

"U jeku borbe sa pandemijom na globalnom nivou, nikom nije bilo do priče o fudbalu. Pošto ima nagoveštaja da će se život uskoro vratiti u normalne tomove - sigurno da ćemo pokušati da ubedimo Marka Miškovića da nas ne ostavlja. Pod njegovim rukovodstvom osam godina smo bili jedan od najstabilnijih klubova u državi. Mnogo je uložio, ali nije Napredak njegova jedina delatnost, a ponajmanje je ona koja mu donosi željene prihode", kazao je Miladinović i poručio da će i njemu sigurno biti potrebna finansijska pomoć možda još jednog sponzora.

"U suprotnom, ne znam kako ćemo opstati!", zaključuje operativac Napretka.