Fudbal

"Teško da će igrači Bundeslige biti spremni do početka maja"

Izvor mondo.ba

U Ajntrahtu i Verderu su skeptični...

Fudbaleri u Nemačkoj možda neće imati dovoljno vremena da se vrate u takmičarsku formu ako Bundesliga bude nastavljena početkom maja, kako je to najavljeno ranije.

Mišljenje je ovo Fredija Bobića, sportskog direktora Ajntrahta iz Frankfurta.

Možda će vas zanimati

"Biće potrebno najmanje 14 dana treninga, ali bi idelano bilo da pripreme traju tri nedelje", smatra nekadašnji reprezentativac Nemačke.

Profesionalni fudbaleri u Nemačkoj već su se vratili treninzima, koji se za sada odvijaju u manjim grupama, kako bi igrači održavali socijalnu distancu i pridržavali se strogih higijenskih mera, da bi izbegli opasnost od zaraze.

Čelnici Bundeslige saopštili su da bi sezona mogla biti nastavljena 9. maja, ali ovu odluku treba da potvrde zvaničnici nemačke vlade na čelu sa kancelarkom Angelom Merkel, koji bi trebalo da održe sastanak u Berlinu narednog četvrtka.

Bobićevo mišljenje deli i direktor Verdera Frank Bauman.

"Lično, skeptik sam i ne verujem da će Bundesliga biti nastavljena 9. maja. Treba da sačekamo odluku Vlade", oprezan je Bauman.

Ministarstvo rada predložio je da fudbaleri i službena lica nose maske i rukavice tokom utakmica, što nije naišlo na odobravanje u klubovima.

Ranije danas saopšteno je da je finale nacionalnog kupa, planirano za 23. maj, prolongirano.

Podsetimo, u trenutku prekida sezone 13. marta, aktuelni šampion Bajern Minhen bio je na čelu tabele, sa četiri boda više od Borusije Dortmund.

Do sada je u Nemačkoj potvrđeno 14 slučajeva korona virusa među 1.100 profesionalnih fudbalera, ali svi zaraženi do sada su se u potpunosti oporavili.

Ukupno je potvrđeno 150.383 zaraženih, dok je broj umrlih u ovoj državi 5.321.