Fudbal

"Zaboravite ovu sezonu": Gazda Sampdorije ima mnogo pitanja bez odgovora

Izvor mondo.rs

Masimo Feraro mišljenja je da bi u Italiji trebalo da se spreme za ono što dolazi i batale sve što je bilo pre pandemije

Vlasnik Sampdorije Masimo Ferero rekao je da bi klubovi Serije A trebalo da se potrude da pripreme dobru sezonu 2020/2021, umesto što se bore za nastavak postojeće koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Fudbalski savez Italije i čelnici Serije A postigli su dogovor o nastavku sezone, ali nije poznato kada bi bi to moglo da se desi.

Spekuliše se da bi prvenstva širom Evrope mogla da budu prekinuta, a Holandija je poslednja donela takvu odluku i odlučila da ne proglasi šampiona.

Feraro je mišljenja da ni sezonu u Seriji A nema smisla spasavati.

"Nastavićemo da se zavaravamo sve dok nam neko ne kaže da se pojavila vakcina, jedino tada ćemo biti mirni. Umesto što kažemo: 'Hajde da počnemo ponovo', bolje je da zasučemo rukave, da obezbedimo dobru sezonu 2020/2021", rekao je Ferero za Rai radio.

On je upitao šta treba uraditi u slučaju da se sezona nastavi, a fudbaleri se zaraze korona virusom.

"Da li ih šaljemo u karantin ili ih tretiramo kao povređene igrače? A kako očekujete da igrači u karantinu ostanu mesec dana u hotelu? Oni nisu u kućnom pritvoru. Biću srećan da nastavimo sezonu kada dobijemo uveravanja i prihvatljive predloge. Ako ih dobijemo, ideja je da počnemo 11. ili 18. maja", naveo je Feraro, pominjući baš ono što se dogodilo austrijskim klubovima koji su počeli da treniraju i odmah se suočili sa problemom igrača zaraženih Covidom-19.

On je imao mnogo nedoumica.

"Takođe, ako se nastavi sezona, moraćemo da igramo dve ili tri utakmice nedeljno ali i da igramo u avgustu. Posle toga morate momcima da date mali odmor i da počnete novu sezonu u oktobru, a Evropsko prvenstvo je narednog juna. Da li je to izvodljivo, jer je to kratak rok", istakao je predsednik Sampdorije.