Fudbal

Sve o nastavku sezone Premijer lige: Fudbaleri će odmoriti tek 26 dana!

Izvor mondo.ba

Koliko je to realno - pokazaće vreme...

Pre oko sedam dana premijerligaški klubovi su se usaglasili - da žele da odigraju sve utakmice do kraja sezone!

U tom trenutku, datumi eventualnog nastavka i završetka takmičenja nisu precizirani, međutim danas su se pojavile određene informacije kad bismo ponovo mogli da uživamo u elitnom ostrvskom fudbalu.

Engleski mediji, naime, tvrde da su vodeće glave tamošnjeg fudbala u svakodnevnom kontaktu sa državnim vlastima po pitanju nastavka Premijer lige, koja je prekinuta 13. marta na 92 utakmice do kraja takmičenja, te da su napravljeni preliminarni koraci.

Prema navodima Tajmsa, okvirni datum za koji se zalažu fudbalski rukovodioci je 8. jun, a takmičenje bi trebalo da bude završeno 27. jula.

Bilo je, ističe ovaj list, govora i o sezoni 2020-21, koja bi, ukoliko se navedeni plan ispoštuje, počela već 22. avgusta, odnosno samo 26 dana nakon završetka prethodne.

Mečevi bi, što se manje-više podrazumijeva, bili igrani pred praznim tribinama, a maksimalan broj lica koja bi na dan odigravanja utakmice bila prisutna na stadionu je 400, uključujući i predstavnike medija.

Svi akteri bi, podrazumijeva se, prvobitno bili testirani na virus korona kako bi se utvrdilo da li "ispunjavaju uslove da budu na stadionu".

U trenutku prekida lige, na prvom mestu se, uz 25 bodova više od Mančester sitija, nalazio Liverpul, koji na domaću titulu čeka 30 godina i kojem je dovoljno još šest bodova da proslavi prvi trofej otkako se liga igra u ovom formatu.

Tagovi