Fudbal

Ako kažu Dinjo i Ronaldo, onda dileme nema: On je najbolji ikada!

Izvor mondo.ba

Čuveni "R9" i "R10" su dali svoj sud o pitanju koje i danas svi postavljaju.

Izvor: Andreas Rentz/Bongarts

U poslednjih desetak i kusur godina, fudbalska javnost i navijači su započeli raspravu o Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu kao najboljim igračima u istoriji "najvažnije sporedne stvari" i to pitanje se i dalje postavlja.

U raznim anketama, kao i u izjavama mnogih poznatih sportista i nekadašnjih igrača, vodila se i vodi se "mrtva trka" između argentinske i portugalske zvezde.

Poslednji koji su se izjasnili na ovu temu su Ronaldinjo i Ronaldo, brazilske i svetske fudbalske legende.

Ronaldinjo, koji je igrao sa Mesijem u Barseloni, priznao je da je premalo vremena proveo zajedno sa njim i da bi volio da je to bilo duže.

"Mesi. Voleo bih da sam nastavio da igram s njim. Nije bilo dovoljno vremena, bio je mlad. Voleo bih makar još jednom da zaigram s njim. Nema sumnje da je najbolji u istoriji. Niko nije učinio to što je učinio Mesi. Kristijano Ronaldo je kompletan igrač, ima sve. Ali ima i Mesi, a ostalo je pitanje ukusa. Više volim Mesijev stil", rekao je nekadašnji igrač Pari sen Žermena i Milana, koji je u karijeri osvojio i Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera planete.

Njegov kolega iz reprezentacije Brazila Ronaldo (43) pohvalio je svog prezimenjaka Kristijana, ali je i za njega Mesi "izvan ovog sveta".

"On (Mesi) je izvan ovog sveta. I Kristijano je takav, ali Lea vidim kao kompletnijeg igrača. Odličan je. Sviđa mi se više od ostalih. Sve što uradi je spektakularno", rekao je nekadašnji napadač PSV-a, Intera, Barselone, Reala, Milana i brazilskih ekipa Kruzeiro i Korintijans.

Interesantno, američki mediji prenose i izjavu Dejvida Bekama, nekadašnjeg igrača Mančester junajteda, koji se takođe uključio u raspravu Mesi-Ronaldo.

Nekadašnji engleski reprezentativac priznao je da je odlučio da se penzioniše upravo kad je za protivnika imao šestostrukog osvajača "Zlatne lopte" Lea Mesija.

"Kad je protrčao pored mene, odlučio sam da se povlačim iz fudbala", izjavio je nedavno Bekam.