Fudbal

Najbolji selektor u istoriji Crne Gore je Hrvat

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

A gde je tu završio Ljubiša Tumbaković?

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Crne Gore prvi put se u takmičarskim utakmicama pojavila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Od tih mečeva prošlo je gotovo 12 godina i sada je poznato ko je po mišljenju ljubitelja fudbala iz Crne Gore najbolji selektor u kratkoj istoriji te reprezentacije.

Ovu anketu organizovao je portal "CG fudbal", u kojoj je učestvovalo 10.000 čitalaca.

Ubedljivo prvo mesto u anketi odneo je Zlatko Kranjčar sa čak 62,6% glasova!

Legenda Dinamo Zagreba bio je selektor Crne Gore tokom 2010. i 2011. godine, kada je odlično predvodio Crnogorce u kvalifikacijama za EURO 2012. godine.

Ipak, zanimljiv je i podatak da je popularni Cico ubedljivu pobedu u anketi odneo iako je na klupi Crne Gore ostvario samo tri pobede u zvaničnim mečevima.

Te tri pobede, doduše, stigle su jedna za drugom, da bi potom na "Vembliju" Crna Gora remizirala 0:0 protiv Engleske. Na kraju je slab završetak kvalifikacija koštao Crnu Goru boljeg rezultata.

Na drugom mestu u anketi završio je Zoran Filipović (19,5%), treći je Branko Brnović (8.8%), dok je tek na četvrtom mestu aktuelni selektor Srbije Ljubiša Tumbaković sa 7,2 odsto. Iza njega je ostao Faruk Hadžibegić sa 1,9% dobijenih glasova.

Naravno, ovakvi izbori nisu zvanični, ali ni više od 10.000 glasova nije mali uzorak...