Fudbal

DAJ ŠTA DAŠ: Juventus nije želeo Sarija, ali je morao?

Izvor mondo.ba

"Nisu uspeli da dovedu dvojicu, pa su se odlučili za njega"

Masimilijano Alegri pet godina je proveo na klupi Juventusa, od 2014. do 2019. godine, i za to vreme osvojio pet titula u Seriji i četiri trofeja Kupa Italije.

"Za dlaku" mu je izostala peta dupla kruna na klupi "stare dame". Osvajao ju je u prve četiri sezone među "bjankonerima", dok je u poslednjoj ekipa zastala u finalu, pa je pehar Kupa pripao Laciju.

Rastanak je usledio nakon 271 utakmice na klupi i čak 191 pobede, a na njegovo mesto stigao je dotadašnji komandant londonskih "plavaca" Mauricio Sari, koji je sezonu ranije mogao da se pohvali osvajanjem trofeja u Ligi Evrope sa Čelsijem.

Ipak...

"Juventus je 'ciljao' Gvardiolu, a kada je to propalo, okrenuli su se pokušaju da dovedu Maurisija Poketino. Međutim, i to se izjalovilo i na kraju su doveli Sarija. Bio je to drugačiji izbor od onoga čemu su se nadali", ispričao je nekadašnji italijanski napadač Antonio Kasano tokom Instagram razgovora sa još jednim bivšim asom tamošnjeg fudbala, Kristijanom Vijerijem.

U jednom od nedavnih intervjua, Kasano je naglasio da je pre nekoliko meseci obavio razgovor sa prvim čovekom Sampdorije Masimom Fererom po pitanju dolaska na mesto sportskog direktora kluba za koji je ranije nastupao i za koji je 2017. godine odigrao poslednje takmičarske utakmice.

Priznaje da mu teško pada to što ne vidi više bivših profi-fudbalera u ulozi sportskih operativaca.

"Tu je kompletna plejada nekadašnjih fudbalera koji mogu mnogo toga dobrog da ponude kao glavni po pitanju sportskog sektora. Toti, Bađo, pa eto i sam Vijeri... Međutim, onda se dogodi slučaj da ta mesta zauzmu ljudi koji uopšte ne poznaju fudbal i način na koji funkcioniše", smatra "najveći protraćeni fudbalski talenat".