PRELAZNI ROK

Njukasl hoće da uzdrma Premijer ligu: Saudijci dovode Kutinja!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Brazilac je novo ime koje je na meti "svraka".

Nije ih novi gazda još pošteno ni kupio, a Njukasl već sprema "transfer bombe"!

Klub sa "Sent Džejms parka" želi da u svoje redove ovog leta dovede neka zvučna pojačanja nakon što vlasništvo kluba i zvanično preuzmu gazde iz Saudijske Arabije!

U poslu vrednom 300.000.000 funti, saudijski princ Mohamed bin Salman bi trebalo da postane vlasnik 80% Njukasl junajteda. Tome se žestoko protive pojedini vlasnici TV prava na Premijer ligu, koji su - gle čuda - vladajuća porodica u Kataru.

Premijer liga je tako uvučena u politiku, ali u prelaznom roku "svrake" će bez obzira želeti da pokaže svoju nov moć.

Zato su sada spremni da sve stave na dovođenje Kutinja iz Barselone!

Njukasl razmišlja kako da novo bogatstvo preusmeri na Brazilca, a prema navodi engleskog "Ekspresa", koje je preneo i katalonski "Sport", on je njihova glavna meta.

Kutinjo je trenutno na pozajmici u Bajeern Minhenu, klubu koji neće želeti da ga otkupi pred narednu sezonu. Barsa uveliko traži načine kako da proda bivšu zvezdu Liverpula i tako što više zaradi na igraču koji nema poziciju u njihovom timu.

Pandemija korona virusa će negativno uticati na finansije klubova širom Evrope, ali bi spas za Barselonu mogao da bude princ Saudijske Arabije.

Ukoliko njihova kupovina Njukasla bude potvrđena, možda budu uspeli da povrate deo novca od onih 150.000.000 evra koje su izdvojili za dovođenje Kutinja u januaru 2018. godine.

Ovo bi bio ozbiljan pokazatelj da Njukasl želi što pre da napravi veliki korak napred u Premijer ligi naredne sezone.