Fudbal

PSŽ se seli u inostranstvo: U Parizu nema više fudbala, a ni Lige šampiona!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Šampion Francuske neće se odreći šanse da još jednom "napadne" titulu šampiona Evrope u avgustu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Otkazivanjem nastavka sezone Lige 1 i zabranom sportskih događaja u Francuskoj do septembra, Pari Sen Žermen našao se u komplikovanoj situaciji.

Ekipa Tomasa Tuhela (46) plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona, ali u završnici najjačeg takmičenja neće moći da igra ako završnica bude odigrana u avgustu, što je plan UEFA.

U takvoj situaciji, u kojoj nema sporta u Francuskoj do 1. septembra, PSŽ će razmotriti svoje opcije i možda nakratko otići iz zemlje da bi igrao za titulu prvaka Evrope.

To je nagovestio prvi čovek kluba, Naser Al-Kelaifi.

On nema ništa protiv toga da "sveci" domaću utakmicu u četvrtfinalu, ali i eventualnom polufinalu, odigraju bilo gde.

"Poštujemo odluku Vlade Francuske. U dogovoru sa Evropskom fudbalskom federacijom, nameravamo da učestvujemo u poslednjoj fazi ovosezonske Lige šampiona gde god se bude igralo. Ako već nije moguće da igramo u Francuskoj, igraćemo naše utakmice u inostranstvu uz uveravanje da ćemo našim igračima i celom osoblju obezbediti najbolje moguće zdravstvene uslove", rekao je Al-Kelaifi.

PSŽ je ušao među osam najboljih tako što je eliminisao Borusiju Dortmund, pobedom na praznom "Parku prinčeva". Uprkos zaključanim tribinama, veliki broj navijača okupio se te večeri ispred stadiona i tako ipak doprineo širenju zaraze glavnim gradom Francuske.

U "Gradu svetlosti" ni narednih meseci neće biti fudbala, a samim tim - ni Lige šampiona, ni Pari Sen Žermena.