Fudbal

Amaterizam u Premijer ligi: Klub ga predstavio, agent kaže da ne važi!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Nismo navikli da se ovakve stvari dešavaju u Engleskoj.

Pauzu u Premijer ligi Votford je iskoristio da napravi jedan potez za narednu sezonu. Oni su iskoristili što francuskom vezisti ističe ugovor, pa su sa njim potpisali ugovor za budućnost.

Pape Gej je do sada bio igrač Avra, a tokom leta mu ističe ugovor sa tim klubom. Mladi reprezentativac Francuske je najavljivan kao kombinacija Pogbe i Kantea, pa se očekuje da je Votford dobio veliko pojačanje.

Ako ga je uopšte i dobio...

Samo dan nakon što su na zvaničnom sajtu potvrdili potpisivanje ugovora sa igračem, to je demantovano. U priču se uključio agent fudbalera, koji tvrdi da igrač tokom leta ipak može da potpiše za neki drugi tim.

O čemu se zapravo radi?

Votford je saopštio da je predugovor potpisan, te da će se vezista iz jedne od najboljih evropskih akademija preseliti u Englesku. Za razliku od kluba, čovek koji vodi računa o karijeri igrača kaže da taj ugovor nije obavezujuć.

On tvrdi da je predugovor poptisan nakon januarskih pregovora igrača i kluba, kada je Pape Gej imao drugog agenta. Njemu se, takođe, ne sviđaju uslovi pod kojima je potpisan i smatra da ga je moguće ''srušiti''.

Pjer Anri Bovis, čovek koji trenutno zastupa fudbalera, nezadovoljan je količinom novca koja sleduje agentu u ovom poslu. Zato neće biti iznenađenje ukoliko se potrudi da dogovor propadne, a njegov klijent potpiše za neki drugi tim.

''Engleska, Francuska, Nemačka, Italija... Stvarno ne znamo gde će Gej ovog leta završiti'', rekao je Bovis za engleske medije.

Iz akademije Avra potekli su Rijad Marez, Pol Pogba, Dimitri Paje i mnogi drugi, a za mladog vezistu su interesovanje pokazivali i neki veći klubovi. Kao jedan od najvećih se isticao Arsenal, mada je interesovanja bilo i iz Nemačke i Španije.