UEFA DA REAGUJE

Miha ipak NIJE isplaćen: Idem do kraja, makar izbacili Sporting iz Evrope!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Trener Bolonje ne želi više da čeka.

Siniša Mihajlović ipak nije dobio svoj novac!

Spor između srpskog trenera i Sportinga iz Lisabona očigledno i dalje traje, iako je UEFA donela odluku da portugalski klub mora da isplati 3.000.000 evra aktuelnom treneru Bolonje!

Slučaj koji je počeo još kada je Mihajloviću protivpravno uručen otkaz samo devet dana nakon što je postao trener Sportinga u junu 2018, rezultirao je u odluci evropske fudbalske unije da mu isplate odštetu. Nakon što je tamošnja "A Bola" potvrdila da je Sporting nedavno i isplatio sumu od 3.000.000 evra nekadašnjem selektoru Srbije, stigla je drugačija poruka.

To nije tačno, tvrde Mihajlovićevi advokati! Oni su izdali saopštenje srpskog trenera, koji preti novim odlaskom pred UEFA.

"Sporting Lisabon do današnjeg dana mi nije platio novac koji mi je dužan. Od početka godine, otkad je taj klub prvi put priznao svoje dugovanje, učinili su sve da odlože isplatu svog duga", počinje Mihajlovićevo saopštenje.

"Tokom prethodnih nekoliko meseci, klub je predložio brojne predloge, ali ono što je postalo jasno jeste da su to pokušaji da se odloži isplata. Zato sam rešio da uključim UEFA u celu priču. Tek tada je Sporting ostvario delimičnu isplatu."

Mihajlović, koji je nedavno pobedio leukemiju, naglašava da će učiniti sve što je do njega da dobije svoj novac.

"Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i ukoliko budem primoran, ponovo ću uključiti UEFA u proces da bih dobio celokupnu sumu. Ići ću do kraja, čak i ako to znači isključivanje Sportinga iz UEFA takmićenja", navodi Mihajlović u oštrom saopštenju, prenela je "Fudbal Italija".

UEFA je u novembru 2019. donela odluku da Sporting mora da isplati novac Mihajloviću u pomenutom iznosu, ali ni gotovo šest meseci kasnije, do toga nije došlo...