Fudbal

Šta dobiješ kad izgubiš 0:9? Razgovor sa ser Aleksom Fergusonom!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Kako tada nije dobio otkaz ni on sam ne zna...

Bila je to istorijska noć za Premijer ligu. Ovo takmičenje nikada to nije videlo, a onda se nezamislivo odigralo na "Sent Merisu".

Domaći Sautempton je od Lestera izgubio 9:0, što je bio najubedljiviji poraz domaćeg tima u istoriji Premijer lige. Trener "svetaca" Ralf Hazenhitl otkriva šta se događalo posle toga susreta.

Bila je to nezamisliva goleada, potpomognuta činjenicom da je Sautempton imao igrača manje.

Kada je tim Brendana Rodžersa slavio skoro dvocifrenom razlikom, svi su očekivali da će njegov austrijski kolega dobiti otkaz iste večeri.

To se nije desilo, već je uprava stala uz njega, što se pokazao kao pravi potez, jer je Hazenhitl naknadno stabilizovao "svece".

"Moram da im se zahvalim jer su uistinu bili velika podrška. Rekao sam im 'da sam na vašem mestu, odmah bi sebi dao otkaz'", otkrio je Hazenhitl.

Ipak, još zanimljivije je šta se desilo neposredno posle tog susreta.

"Sećam se da sam dobio poruku od sera Aleksa Fergusona. Ne znam ga od pre i da nisam izgubio 9:0, verovatno nikad ne bih ni razgovarao s njim. Tako da je to, pretpostavljam, pozitivna stvar iz tog rezultata. Stvarno mi je pomoglo to što mi se javio."

Ipak, ostali smo uskraćeni za detalje te podrške ohrabrenja koju je Hazenhitl dobio od 13-strukog osvajača Premijer liga.