Fudbal

Kad to kaže Liverpulov "zlatni momak": Van Dajk je njihov najvažniji igrač!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Majkl Oven je govorio o svom nekadašnjem klubu.

Majkl Oven je pre 19 godina u dresu Liverpula učinio nešto neverovatno - osvojio je tri kup takmičenja u jednoj sezoni i potom postao najbolji fudbaler sveta, dobivši Zlatnu loptu 2001. godine.

Ipak, komentarišući aktuelnu ekipu Liverpula, Oven je imao neke zanimljive opaske.

On je u razgovoru za američki "ESPN" odgovarao na pitanje koji fudbaler Liverpula je najvažniji u timu Jirgena Klopa.

Bivši napadač je počeo redom da ocenjuje čitav tim...

"Ko je najvažniji igrač? Trojica napadača naravno dobijaju mnogo pohvala. Dva beka takođe, oni su neverovatni. Deo terena koji verovatno najmanje dobija mesta na naslovnicama je sredina, trojica vezista. Ali da ste me pitali koji igrač, koji jedan igrač Liverpula je onaj na kojeg se najviše oslanjaju i bez kojeg ne bi želeli da budu tokom cele sezone, verovatno bih rekao Virdžil van Dajk", objasnio je Oven.

"Liverpul se malo mučio jedno vreme i Klop je utvrdio da su mu dva najveća problema centralna odbrana i golman. I onda je otišao i kupio dvojicu verovatno najboljih igrača na svetu na tim pozicijima, u vidu Alisona i Van Dajka", objasnio je nekadašnji golgeter Liverpula.

On se osvrnuo i na kvalitete Jirgena Klopa.

"Svi igrači u timu su postali bolji otkako je Klop došao i to je odličan znak da je dobar trener. U redu je ako dovodiš igrače koji su već neverovatni, ali on čini i da prosečni igrač ponekad izgledaju kao da su svetska klasa. Svi očajnički žele da igraju jedni za druge i sada odjednom se svi pitaju hoće li iko moći da stigne Liverpul u narednih nekoliko sezona, jer su trenutno daleko ispred svih ostalih", zaključio je Majkl Oven.