Fudbal

Italijani neće kao Holanđani: Biće ulazaka i ispadanja iz Serije A

Izvor mondo.ba

Dosta toga još ne znamo, ali nešto smo ipak i saznali.

Još uvek se ne zna da li će se Serija A, prekinuta u martu zbog pandemije korona virusa, nastaviti na terenu kako je i planirano, ali jedna stvar je na "Čizmi" jasna.

Ukoliko se ne stvore uslovi za nastavak i bude morao da se proglasi kraj, biće ispadanja u niži i promocije u viši rang!

Tokom dana je, naime, održana video-konferencija predstavnika tri asocijacije – igrača, trenera i sudija – i rukovodstva tamošnjeg saveza, na kojem je, prema navodima italijanskog "Skaj sporta", odbačena mogućnost da se Serija A za sezonu 2021/22 proširi na 22 ekipe.

Do toga je moglo da dođe tako što, u slučaju proglašenja kraja, niko ne bi ispao iz elite, koja bi se dopunila prvoplasiranom i drugoplasiranom ekipom iz Serije B.

Iz Serije A bi tako, ako bi se tabela zaključila sadašnjim stanjem, sigurno ispali SPAL i Breša, dok bi njihova mesta zauzeli Benevento i Krotone, koji su u trenutku obustave takmičenja bili prvi i drugi u Seriji B.

Za sada se ne zna šta će biti sa ekipom Lećea, koja je u Seriji A na 18. mestu, a koja bi takođe prema plasmanu trebalo da sklizne u Seriju B, odnosno timovima koji su u drugoj ligi plasirani od trećeg do osmog mesta, a koji bi trebalo da učestvuju u razigravanju za plasman u viši rang.

Nezvanično, postoji mogućnost da ispadnu samo dva tima i da se tim Fabija Liveranija izvuče, te zadrži prvoligaški status, dok, sa druge strane, postoji takođe nezvanična opcija da se pomenuti plej-of za popunu (u kojem bi po sadašnjem plasmanu trebalo da učestvuju Frozinone, Pordenone, Specija, Ćitadela, Salernitana i Kjevo) otkaže i da niko od tih ekipa ne dobije šansu da od sledeće sezone zaigra u elitnom društvu.

Do kraja Serije A preostalo je da se odigra još 12 kompletnih kola, kao i nekoliko zaostalih utakmica, a na prvom mestu se u trenutku prekida nalazio Juventus sa 63 boda, odnosno jednim više od Lacija.

Tagovi