Fudbal

Posledice pandemije: Džejms je postao Džek

Izvor mondo.rs

Hteli su Madisona iz Lestera, moraće da se zadovolje Grilišom iz Aston Vile.

Fudbal u Engleskoj i dalje stoji, zbog čega će i Džejms Madison verovatno ostati u Lesteru, a sudeći prema stranicama ostrvske štampe - jedini koji ide je Džek Griliš.

"Manchester Evening Standard" objavio je pozivajući se na izvore sa "Old traforda" da je Mančester junajted prihvatio Madisonovu odluku da, usled novonastale situacije, i narednu sezonu provede među "lisicama", posle čega je dolazak Griliša iz Aston Vile postao izvesniji nego do sada.

Madison je do trenutka kada je pandemija korona virusa obustavila fudbal širom sveta imao devet golova i status reprezentativca Engleske, ali u isto vreme i ugovor potpisan do 2023. godine, kao i tek drugu sezonu na "King Power" stadionu od 24 miliona funti vrednog transfera iz Noriča.

Posle odluke izvrsnog veziste da zabeleži bar dve pune sezone u Lesteru pre odlaska dalje, izvršni potpredsednik Mančester junajteda, Ed Vudvard, započeo je pripremu Grilišovog transfera.

Taj posao olakšao bi eventualni povratak Vile u Čempionšip, ako/kada Premijer liga bude nastavljena, ali bi i bez toga 24-godišnjak iz Birmingema bio jeftinija opcija od godinu dana mlađeg zemljaka iz Koventrija, Madisona.

Griliš je ponikao na "Vila parku" i odavno se odužio matičnom klubu, koji ne bi blokirao njegov eventualni transfer u Mančester junajted. Ofanzivni vezista postigao je devet golova ove sezone.