Fudbal

Premijer liga 20/21: Mitar ide u elitu, ukida se Liga kup, ukupno 44 kola!?

Izvor mondo.ba

Ovo je, navodno, plan za narednu sezonu ako se ne steknu uslovi za odigravanje ove. Mitrovićev Fulam tako bi izbegao baraž za plasman u Premijer ligu.

Još uvek je nepoznato kakva je sudbina Premijer lige, koja je, poput brojnih sportskih takmičenja na "starom kontinentu" suspendovana zbog pandemije virusa korona.

Nastavak takmičenja ima i zagovornike i opoziciju, a ako se na kraju dogodi da ovi drugi odnesu pobedu, Premijer liga bi u narednoj takmičarskoj sezoni mogla da broji čak 23 kluba, što je prilično neuobičajen format.

O čemu se radi?

Naime, "Dejli mejl" objavio je informaciju da vodeći ljudi elitnog engleskog ranga razmatraju opciju da, ukoliko se ne steknu uslovi za nastavak Premijer lige i Čempionšipa, niko ne ispadne iz lige, a da joj budu priključeni Lids, Vest Bromvič Albion i Fulam srpskog reprezentativca Aleksandara Mitrovića, koji su, u ovom trenutku, na prve tri pozicije u drugoligaškom takmičenju.

Navodi se da bi se brojka od 23 tima u eliti zadržala samo jednu sezonu.

Nakon 44 kola, iz lige bi ispalo šest timova, a plasman u viši rang izborila bi tri, pa bi se od jeseni sledeće godine takmičenje vratilo na format kakav danas poznajemo.

Ističe se da bi ceh ovoj odluci mogao da plati - Liga kup, koji bi zbog dodatnih šest kola bio "žrtvovan" i predstavljao bi "nepotrebno opterećenje" u zgusnutom engleskom kalendaru, dok se, navodi pomenuti list, razmišlja čak i o ukidanju takmičenja koje egsiztira šest decenija.

U prilog ovoj ideji stavlja se situacija iz decembra, kada je Liverpul pre Liga kupa izabrao Svetsko klupsko prvenstvo na koje je poslao najjači tim, dok je protiv Aston Vile nastupio sa omladincima.

Kako vam se čine ove revolucionarne vesti sa Ostrva?