Fudbal

Pijani fudbaler ubio motociklistu!

Izvor mondo.ba

Argentinca očekuje do pet godina zatvora, a najmanje 12 meseci.

Fudbaler čileanskog kluba Odaks Italiano, Rodrigo Holgado (24), uhapšen je pod sumnjom da je pod dejstvom alkohola izazvao saobraćejnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 60-godišnji vozač motocikla.

Argentincu, koji je bio u društvu saigrača Manuela Ernandeza, nakon udesa u Santijagu izmereno je 1.53 promila alkohola u krvi i određen mu je pritvor.

Za ovo krivično delo, kako navode mediji u Čileu, preti mu do pet godina zatvora, s tim da iza rešetaka mora provesti najmanje 12 meseci.

Čileanski klub se tim povodom oglasio zvaničnim saopštenjem u kojem je osudio postupke dvojice svojih igrača, izrazivši žaljenje što je došlo do tragičnih posledica.

"Odaks Italiano proživljava najtužnije trenutke u svojoj istoriji. Dvojica naših igrača, dok su bili na odmoru, ozbiljno su prekršili i naša i društvena pravila s nenadoknadivim posledicama. Klub snažno i nedvosmisleno osuđuje ove greške i istovremeno očekuje od igrača da započnu dugi proces oporavka i rehabilitacije. U skladu sa hriščanskim i humanim vrednostima pratićemo ovaj proces i konačno, izražavamo najiskrenije saučešće porodici nastradalog u nesreći", saopštio je čileanski klub.

Holgado je karijeru počeo u argentinskom San Lorencu, a pre dolaska u Čile, nastupao je i za meksičke klubova Orizaba i Vera Kruz.