Fudbal

Virus među "jarčevima", ali NEMA prekida treninga

Izvor mondo.ba

U Kelnu potvrdili da su tri osobe imale pozitivne rezultate na korona virus po povratku treninzima.

Fudbaleri Kelna treniraju ekipno još od 6. aprila, a skoro mesec dana kasnije klub je saopštio da su tri osobe pozitivne na korona virus.

Njima predstoji 14 dana karantina, ali "jarčevi" nisu želeli da preciziraju o kome je reč, pa čak ni da li se radi o igračima, članovima stručnog štaba ili klupskog osoblja.

"Troje je dobilo pozitivan nalaz, svi su bez ikakvih simptoma. Nakon procene zdravstvenih službi, oni će ostati 14 dana u karantinu kod kuće. Nećemo objaviti nijedno ime zaraženih iz poštovanja prema njihovoj privatnosti", saopšteno je na zvaničnom sajtu Kelna.

Naglašeno je i da to neće pokolebati ekipu u narednim aktivnostima.

"Treninzi će biti nastavljeni prema planu u skladu sa higijenskim merama i kontrolom infekcije koja se primjenjuje od 6.aprila na zajedničkim vežbama".

Direktor Kelna, Horst Helt, istakao je da je prioritet zdravlje svih zaposlenih u klubu i da je zadovoljan merama koje su preduzete kako bi sprečili širenje korona virusa na poligonu.

"Zdravstvena i privatna sfera igrača i zaposlenih imaju prioritet. Prethodne mere, kao i strategija redovnih testiranja, dokazale su da možemo reagovati na pojedine slučajeve", rekao je Helt.

Pre skoro mesec dana, svi klubovi u Bundesligi počeli su da treniraju dok čekaju odluku o mogućem povratku na teren. Nemačka vlada na čelu sa kancelarkom Angelom Merkel zakazala je novi sastanak po ovom pitanju za 6. maj.

Ranije je izvršni direktor Fudbalskog saveza Nemačke, Kristijan Sajfert, rekao da je Bundesliga spremna da nastavi sezonu već 9. maja bez gledalaca ukoliko dobije "zeleno svetlo" od nadležnih.

Međutim, odgađanjem odluke Vlade Nemačke, taj datum sigurno neće biti opcija.

"Uvek ćemo biti u bliskom kontaktu s nadležnim zdravstvenim institucijama i medicinskim stručnjacima. Uvereni smo da ovim konceptom možemo da omogućimo igračima najbolju moguću zaštitu od infekcije", izjavio je Tim Majer, predsednik Radne grupe za korona virus koju je formirala Bundesliga.

U toku prekida prvenstva nakon 25. kola, Keln se našao na desetom mestu tabele sa pet bodova manje u odnosu na poslednju poziciju koja vodi u Evropu, a na kojoj je trenutno ekipa Šalkea.