Fudbal

Želja nekoliko engleskih timova mašta o Premijer ligi

Izvor mondo.ba

Fudbaler rimskog kluba ne krije želju da jednog dana karijeru nastavi u engleskoj Premijer ligi.

Fudbaler Lacija Hoakin Korea priznao je da bi jednog dana voleo da zaigra u engleskoj Premijer ligi, a razmišljanja argentinskog fudbalera u tom pravcu sigurno će se svideti Liverpulu, čiji čelnici su zainteresovani da ga dovedu na "Enfild".

Ne znamo kada će prelazni rok, ali vreme kada su igrači zatvoreni u kućama nam nudi da saznamo šta oni misle o transferima. Jednom od najboljih igrača Lacija iz ove sezone, za sada je lepo u Rimu.

Ipak, Argentinac tvrdi da su mu trenutno sve misli usmerene na rimski klub, iako sebe jednog dana vidi na Ostrvu.

"Voleo bih da igram u Premijer ligi. Ipak, trenutno sam koncentrisan na Lacio, ali zaista uživam u engleskom fudbalu. Takođe, voleo bih i da unapredim svoj engleski jezik i sigurno ću to učiniti", istakao je fudbaler "nebesko-plavih" u razgovoru sa navijačima putem Instagrama.

Nekadašnji igrač Sampdorije i Sevilje karijeru je počeo u Estudijantesu, te ne isključuje mogućnost da se jednog dana vrati u domovinu.

"Želeo bih da zaigram ponovo za Estudijantes, ali za sada mi je dobro u Evropi i sigurno ću ostati ovde još nekoliko godina", zaključio je Laciov 25-godišnji ofanzivac.

On je u oktobru prošle godine produžio ugovor sa "nebesko-plavim" do leta 2024.

Ove sezone nastupio je na 27 mečeva Serije A, te postigao osam golova, uz četiri asistencije. Argentinac je sa Laciom osvojio italijanski kup i Superkup te zemlje, a za svoju domovinu je upisao četiri seniorska nastupa.

U prethodnom periodu su se za njegove usluge interesovali pojedini engleski klubovi. Najviše se pričalo o Liverpulu, koji bi mogao da remontuje ofanzivnu liniju, ali je bilo reči o još nekim timovima.