Fudbal

Nekada Juve, a sada Inter? Već su mu 33, pet godina je van Evrope, ali...

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Možda od svega ovoga ne bude ništa, ali ako bude, ne treba biti previše iznenađen.

Pa šta ako su mu 33 godine? I ako igra u Saudijskoj Arabiji, nakon što je prethodno igrao u Kanadi?

Pa šta i ako je nekada igrao za Juventus. Ništa od toga ne bi moralo da spreči Inter u njegovom dovođenju!

To se bar može zaključiti iz izjave Đuzepea Đovinka, Sebastijanovog brata, koji je pričao o ovoj mogućnosti tokom jednog Instagram lajv prenosa.

On je naveo da Inter ima visoko mišljenje o "atomskom mravu" i da bi to mogao da bude njegov povratak u Italiju.

"Bepe Marota i Antonio Konte izuzetno cene njegove kvalitete", rekao je Đovinkov brat. Upravo su sportski direktor i trener Intera zauzimali iste te pozicije u Juventusu, kada je Đovinko bio deo "stare dame".

Stoga, ove reči imaju smisla, a postoji još jedna promena koja bi možda mogla da bude pozitivna iz igračeve perspektive.

"Seba je nedavno promenio agenta. Ipak, ne znam mnogo o njegovoj budućnosti, jer se trudimo da ne pričamo o fudbalu. Ako postoji šansa da se vrati u Italiju, on će to uzeti u razmatranje", rekao je Đuzepe Đovinko i potom nastavio da obrazlaže.

"Povezanost sa Interom je vrlo lako uvideti, treba samo da saberete dva i dva. Marota i Konte imaju visoko mišljenje o njemu i dobro ga poznaju iz vremena kada su bili u Juventusu. Ako ode u Inter, Seba će ponovo "zasijati" sa onom strašću koju sam ja imao prema "nerazurima" kada sam bio klinac", rekao je brat Sebastijana Đovinka.

Imajući u vidu da Antonio Konte voli da svuda dovodi svoje nekadašnje igrače u koje ima poverenja, sve ovo i nije tako nemoguće...

Đovinko je Juventus napustio još pre pet godina, kada je otišao u Toronto, u MLS ligi, da bi 2018. prešao u Al Ahli, sa kojim je osvojio titulu prvaka Azije.

Bio je dovođen u vezu sa Beneventom, Fiorentinom i Parmom, a sa 33 godine, Inter bi bio nešto neverovatno...