Fudbal

Ospina napušta Napoli, mogu li ga Južnoamerikanci sada priuštiti?

Izvor mondo.ba

Tražili su ga i ranije, ali je "zapelo" oko plate.

Menadžer Davida Ospine potvrdio je da njegov agent razmišlja o odlasku iz Napolija.

Pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa, Kolumbijac je bio starter u dresu Napolitanaca, a njegov agent Lukas Jaramilo potvrdio je da je Ospina bio miljenik trenera Đenara Gatuza zbog izuzetno dobre igre nogama.

Ipak, za očekivati je da u budućnosti "jedinica" bude rezervisana za skupo plaćenog Aleksa Mereta, zbog čega bi Opsina mogao da promeni sredinu.

"U modernom fudbalu nikada nije lako igrati redovno, ali David je golman sa izuzetnom sigurnošću. Sa Meretom je vodio borbu za startno mesto, a Gatuzo mu je ulio samopouzdanje. Zna kako igrati nogama i to je ono što trener Napolija izuzetno ceni", rekao je Jaramilo.

U prvom delu sezone 23-godišnji Meret bio je starter, upisao 15 nastupa, nakon čega je na gol stao Ospina.

"Klub je uložio mnogo u Mereta, pa će budućnost Ospine biti određena ovog leta", rekao je agent Kolumbijca i prokomentarisao mogući odlazak u Južnu Ameriku, tačnije u Boku Juniors.

"U Argentini mogu svašta da pričaju. Želeli su ga i ranije i raspitivali se, ali kada smo pričali o ciframa, njihov interes je splasnuo jer David ima dobar ugovor u Evropi, a dobiti takvu platu u Južnoj Americi je izuzetno komplikovano", zaključio je Jaramilo.

Pre Napolija, iskusni golman je bio u Atletiko Nasionalu iz svoje rodne zemlje, a zatim evropskim klubovima, Nici i Arsenalu. Za nacionalni tim je upisao 104 nastupa, a njegova rođena sestra je jedno vreme bila supruga Hamesa Rodrigeza, saigrača iz reprezentacije.