Fudbal

''Lautaro, ostani, potreban si za projekat''

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

O transferu Argentinca počeli su da govore i njegovi saigrači.

Barselona je ozbiljno zainteresovana, žele da Mesiju u napadu pridruže njegovog saigrača iz nacionalnog tima. To bi verovatno značilo da moraju i da se reše nekog od ofanzivaca, ali im nije problem.

Grizman, Dembele, pa čak i Suarez ili Fati, mogli bi da budu žrtve. Samo ako Lautaro Martinez hoće da dođe (a hoće) i ako ga Inter pusti. Za neku razumnu cenu.

Pričalo se o klauzuli od 111 miliona, zatim i o trampi sa nekoliko igrača španskog tima uključenih u dogovor. Sada će se pričati o izjavi Borha Valera, fudbalera Intera koji savetuje saigrača da ostane.

''Imamo veoma važan projekat ovde, koji svi treba da vide. Kako bismo ga prikazali, potrebno je da ostane u klubu'', rekao je vezista.

Fudbaler Intera je u kratkom razgovoru govorio i o napretku Marcela Brozovića, koji je za kratko vreme postao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi, kao i o Kristijanu Eriksenu.

''Brozović je shvatio svoje kvalitete. Mislim da može još da napreduje u sadašnjoj ulozi. Kod Eriksena je specifično, jer je došao u toku sezone. Igrao je za Totenhem, pa promenio klub, ligu, zemlju, jezik, način treninga. On ima sve što treba za uspeh, samo mu treba vreme'', rekao je Španac.

Nekadašnji fudbaler Fiorentine, iz koje je stigao u Milano, počeo je svoju karijeru u dresu Reala. Usledili su Majorka, VBA i Viljareal, pre nego što se preselio u Italiju, gde igra poslednjih osam godina.