Fudbal

Lovren je KRALJ teorija zavere: Protiv 5G, vakcinacije i Bila Gejtsa!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Reprezentativac Hrvatske je ovih dana u centru pažnje...

Dejan Lovren je često umeo da bude tema medija. Loše partije u dresu Liverpula su donele kritike, ali onda i njegovi kontroverzni video snimci proslavljanja pobeda u reprezentaciji Hrvatske.

Ali sada je defanzivac rođen u Zenici otišao korak dalje i pokazao da očigledno veruje u teorije zavere!

On je pre par sedmica bio meta hrvatskih medija, kada je javno podržao političara Ivana Pernara i njegovu borbu protiv obavezne vakcinacije.

Tema o kojoj je, doduše na drugačiji način, govorio i Novak Đoković, i koja je izazvala mnogo polemike u čitavom svetu, donela je veliki publicitet u Hrvatskoj.

"Dejan Lovren je prvi poznati fudbaler koji je javno podržao slobodu izbora po pitanju vakcinacije. Hvala ti za hrabrost!" napisao je tom prilikom Pernar na Instagramu, a Lovren mu je odgovorio emotikonom sklopljenih ruku.

Ipak, reprezentativac Hrvatske nije tu stao sa podrškom onih koji veruju u teorije zavere.

On je na svom Instagram storiju podelio video Dejvida Ikija, poznatog teoretičara zavere čije su zavere išle toliko daleko da mu je "Jutjub" obrisao korisnički račun na toj mreži. Iki je objavio opasan video u kojem korona virus čak povezuje sa uvođenjem 5G mreža.

Praktično istu teoriju podržao je i Amerikanac Rašid Butar. I on se protivi vakcinaciji, a Lovren je i njegov video snimak podelio na svom Instagramu.

Ali da za Lovrena to nije bilo dovoljno, pokazao je kada je ušao "u konverzaciju" sa - Bilom Gejtsom!

Jedan od najvećih svetskih humanitaraca i osnivač "Majkrosofta", koji je u zdravstvene sisteme i humanitarne svrhe donirao oko 50 milijardi dolara, obratio se na svom Instagramu tako što se zahvalio zdravstvenim radnicima širom sveta, zbog borbe protiv korona virusa.

Lovren mu se u komentarima obratio na engleskom jeziku kratkom porukom: "Gotovo je, Bile. Ljudi nisu slepi."

Izvor: Instagram/printscreen

Hrvat, naravno, nije prvi među sportistima koji veruje u teorije zavere, pošto je i čuveni bivši teniser Marat Safin nedavno dao svoje komentare o tome da je korona virus zavera, takođe kritikovavši Bila Gejtsa.