Fudbal

"Zmajevi" na terenu posle 50 dana: Merenje temperature, pa trening!

Autor Milutin Vujičić

"Fudbal je za sve nas mnogo više od posla, to je neopisiva ljubav, ali zdravlje mora biti iznad svega", kazao je trener kluba sa Voždovca.

Izvor: MN Press

Od jutros su svi ponovo u pogonu!

Treninzima su se vratili Crvena zvezda i Partizan, kao i Voždovac, pošto su se fudbaleri "Zmajeva" okupili prvi put još od trennga oporavka 15. marta. Naravno, u posebnim uslovima, baš kako u skladu s propisima FSS.

Posle tačno 50 dana na treningu su se pojavili igrači Voždovca i ispoštovali mere opreza poput toga da najviše 10 lica, uključujući trenera, može da prisustvuje treningu.

Takođe svi moraju dolaziti i odlaziti sa stadiona koristeći zaštitnu opremu (masku i rukavice), a svim učesnicima treninga pred isti biće merena telesna temperatura. Naravno, pranje ruku obavezno je i pre i nakon treninga.

"Svi se radujemo povratku na teren i željni smo rada. Situacija je i dalje specifična i videćemo šta nam donose naredni dani i kako će sve izgledati", rekao je trener Jovan Damjanović.

"Drago mi je zbog igrača, njima je mesto na terenu, imaju privilegiju da se bave najlepšim poslom na svetu i ovo je bila zaista duga pauza za njih. Fudbal je za sve nas mnogo više od posla, to je neopisiva ljubav, ali zdravlje mora biti iznad svega. Zbog toga moramo poštovati striktno sve preporuke nadležnih i strpljivo čekati da se vratimo fudbalu kakav svi poznajemo. Radićemo u grupama po 8 igrača i dva trenera, imamo jasne protokole pre i nakon svakog treninga i čekamo dalja uputstva".

Nemanja Nikolić je kazao da se uželeo rada na terenu, ističe da takvu situaciju nikada nije imao u karijeri, a da je na njima da povrate staru formu...

"Rezultati pred prekid prvenstva nisu bili sjajni i nadam se da ćemo, ukoliko se prvenstvo nastavi, moći da podignemo formu i postignemo bolje rezultate. Čudno je započinjati pripreme u terminima kada smo inače prvenstva privodili kraju, ali šta je tu je, samo da smo svi zdravi i da se čuvamo", rekao je on.

Klupski doktor Veselin Aleksić kazao je da se pred svaki trening popunjava upitnik o mogućim simptomima korona virusa, meri se telesna temperatura.

Na više punktova na samom stadionu postavljeni su gelovi i dezinfekciona sredstva za dezinfekciju ruku. Igrači i treneri će prvih dana dolaziti u svojoj opremi i neće koristiti svlačionice dok se ne obezbedi dovoljno dezinfekcionih sredstava.