Fudbal

Čukarički ima VIŠE razloga da se odigra cela sezona: Poslušajte ih!

Autor Pavle Knežević

"Usled pada cena tržište će se okretati ka nama", poručio je Aleksandar Veselinović na prvom zajedničkom treningu fudbalera Čukaričkog posle skoro dva meseca.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Radni ponedeljak u fudbalskim klubovima u Srbiji!

Posle skoro dva meseca igrači su se vratili svojim uobičajenim obavezama pošto je Vlada Srbije dozvolila sportistima da imaju ekipne treninge, a lepo vreme i "zeleno svetlo" ovog jutra iskoristili su Crvena zvezda, Partizan, Voždovac, Vojvodina i Čukarički.

Igrači trenera Aleksandra Veselinovića poštuju pravila o socijalnom distanciranju, pridržavaju se propisa FSS, pa su tako održali trening na kome su bili "raštrkani" po terenu.

Atmofera - fantastična!

Igrači su bili sjajno raspoloženi pošto su se okupili prvi put posle skoro dva meseca, a prijalo im je i prisustvo novinara koje su pozdravili sada već tradicionalnim "laktanjem" uz osmeh.

Bilo je to novo iskustvo za sve u klubu, jasno je da je neophodno prilagođavanje ovakvom vidu rada u grupama, a nezaobilazna tema je i nastavak Superlige i format u kome će takmičenje biti završeno, pošto postoje tri scenarija.

Odluka o tome da li će šampionat biti prekinut, završen bez plej-ofa i plej-auta ili odigran bez promena, trebalo bi da se čuje u sredu, najavio je danas Slaviša Kokeza.

Što se tiče Čukaričkog - njihov stav je jasan.

"Ako se nešto počne po jednim pravilima - mislimo da je pravilno da se i održi po njima. To je profesionalno i pošteno, ostalo je improvizacija", kazao je Veselinović u razgovoru s novinarima.

Kazao je da preporuka UEFA da se nacionalna prvenstva završe do kraja jula, što je, po njegovoj oceni, sasvim dovoljno vremena da kada igrači "izađu" iz treninga odigraju svih preostalih 11 kola, a objasnio je to u nekoliko tačaka.

"Znate da se u normalnim uslovima nama plej-of završava za pet nedelja, a argumenti da nema vremena ne piju vodu. Ako sredinom aprila počete plej-of, završavate sredinom maja. Svi koji se ozbiljnije bave trenažnim procesom i periodizacijom trenerskog procesa znaju da je nenormalno da tri puta godišnje imate pripreme. To je drugi argument koji opovrgava sve!", naveo je Veselinović.

"Klubovima koji će igrati u Evropi je bolje da se igra do kraja jula i da se odmah uđe u narednu sezonu. Nama je prošle godine prva utakmica bila posle priprema".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

"Ovo je takođe razvojna liga i ima dosta mladih igrača da se afirmišu, videli smo najave nekih da žele da prodaju mlade, a šta je bolje nego da ih stavite u izlog da igraju kada to dozvoljavaju uslovi? Usled pada cena tržište će se okretati ka nama. Sve to navodi na tezu da treba da se sezona završi kao do sada", zaključio je Aleksandar Veselinović i dodao da smatra da je za Superligu inače najbolje da se igra od marta do novembra.

Poslušajte šta je još dodao trener Čukaričkog u razgovoru s medijima.

Tagovi