Fudbal

Crvena zvezda i Filip Helkvist 2. deo?

Autor Jovan Terzić

Navodno je Šveđanin potencijalna zamena za Ričmonda Boaćija.

Izvor: YouTube/Taldea Advisory Group/printscreen

U Crvenoj zvezdi i ovog leta rade na pronalaženju što bolje ponude za transfer Ričmonda Boaćija, a u Gani su mu već našli zamenu! 

Navodno, crveno-beli će umesto najboljeg inostranog strelca u istoriji kluba angažovati 29-godišnjeg Filipa Helkvista, Šveđanina koji 2017. nije prošao probu na treninzima tad tek pristiglog Vladana Milojevića.

Bivši mladi reprezentativac Švedske trenirao je tada nekoliko dana sa Zvezdinim prvotimcima na Zlatiboru, posle isteka ugovora sa austrijskim Volfsbergerom, ali nije uspeo da se nametne.

Umesto za Zvezdu, potpisao je za švedski Kalmar (iz kog je svojevremeno Abiola Dauda stigao na "Marakanu"), a zatim je igrao za grčku PAS Janjinu, pa se vratio u Švedsku, u Bormapojkarnu, a onda zaputio na Istok, u južnokorejski Čungam Asan, ali zbog pandemije korona virusa nije zaigrao.

Portal "Ghanasoccernet" sada ga seli u Zvezdu, navodeći da Boaćiju ističe ugovor za sedam meseci, ali bez konkretnih informacija o potencijalnom angažovanju švedskog napadača.

Teško je poverovati da će se to i dogoditi, ali ko zna. U trenucima smo ekonomske krize i Zvezdine finansije nisu na nivou prethodnih par leta.