Fudbal

Dejan Lovren udario na Bila Gejtsa, sprema mu se selidba iz Engleske

Izvor mondo.rs

Hrvatu se pozicija u Liverpulu žestoko uzdrmala.

"Gotovo je, Bile. Ljudi nisu slepi", napisao je Dejan Lovren ispod jednog video snimka na kom se Bil Gejts zahvaljuje lekarskom osoblju SAD i tako se svrstao na stranu teoretičara zavere koji pojavu korona virusa dovode u vezu sa 5G mrežom i budućom vakcinacijom, odnosno čipovanjem ljudske rase.

U međuvremenu, moguće da je Hrvatu promaklo da mu se pozicija u Liverpulu žestoko uzdrmala i da će tokom narednog prelaznog roka, najverovatnije, morati da napusti Englesku posle sedam godina provedenih u Sautemptonu i Liverpulu.

"Gazzetta dello Sport" objavila je da su "redsi" u kontaktu sa predsednikom Lacija, Klaudijom Lotitom, koji je zainteresovan za transfer 30-godišnjeg štopera. Lovrenu sledeće godine ističe ugovor sa šampionom Evrope, a pošto je u poslednjih godinu i po dana uglavnom rezerva u konkurenciji Virdžila van Dajka, Džoela Matipa i Džoa Gomeza, logično je da će sportski menadžment pokušati da zaradi na njegovom odlasku.

Nisu samo njegova pozicija u klubu i kratkoročan ugovor razlog dovođenja Lovrena u vezu sa rimskim klubom, već i namera menadžera Liverpula, Jirgena Klopa, da konačno kompletira tim koji je zamislio pre dve sezone, ali za koji nije bilo dovoljno sredstava.

Vest o tome da je Pari sen Žermen blizu dogovora sa predsednikom Napolija, Aurelijom De Laurentisom, oko prelaska Kalidua Kulibalija na "Park prinčeva", samo je "probudio" Liverpulove pregovarače, koji su navodno poručili agentima LIAN sports agencije (Faliju Ramadaniju i Nikoli Damjancu) da su zainteresovani za usluge stamenog štopera.

Za to neće više biti potrebno 100 miliona evra, koliko je iznosila Kulibalijeva izlazna klauzula do početka pandemije korona virusa.

Izabrao da igra u tandemu sa Van Dajkom ili Tijagom Silvom, Kulibali će na kraju sezone najverovatnije napustiti Seriju A. U suprotnom smeru trebalo bi da krene Lovren.