Fudbal

Prenos uživo na Fejsu skupo ga je koštao

Izvor mondo.ba

Očekivan potez Herte.

Izvor: Simon Hofmann/Bongarts

Glupost je morala biti kažnjena. 

Bivši fudbaler Čelsija i osvajač Premijer lige sa londonskim klubom 2010. godine, 34-godišnji Salomom Kalu, karijeru privodi kraju u berlinskoj Herti, međutim, i pored velikog iskustva koje ima, u ponedeljak se poneo kao tinejdžer koji je tek zakoračio u profesionalne fudbalske vode. 

Nije mogao da se suzdrži po povratku treninzima posle skoro dovomesečne pauze usled pandemije korona virusa, pa je uživo na Fejsbuku prenosio dešavanja iz klupskog trening centra.

Tom prilikom moglo se uočiti da fudbaleri Herte ne poštuju propisane mere i ne održavaju socijalnu distancu, a pritom se i međusobno rukuju.

Ipak, "kap koja je prelila času" bilo je snimanje saigrača Džordana Torunarige prilikom testiranja na korona virus, i to u danu kad je saopšteno da je evidentirano deset slučajeva zaraze od ukupno 1.724 testiranih lica, uključujući klubove iz obe Bundeslige (Prve i Druge).

Nemačka profesionalna fudbalska liga (DFL) bila je zgrožena Kaluovim postupcima i njegovo ponašanje ocenila kao neprihvatljivo.

Ubrzo je reagovala i Herta, koja se oglasila saopštenjem, u kom je istaknuto da je veteran iz Obale Slonovače "suspendovan" i da odluka na snagu stupa odmah, a videćemo do kada će trajati.

"Pomenutim video-snimkom, Salomon Kalu nije naneo štetu samo Herti, već je u javnosti stvorena slika da igrači kao pojedinci ne shvataju ozbiljnost situacije i to u danima kada se vodi rasprava o povratku na terene. Video-snimkom napravljenim u svlačionici, Kalu je prekršio klupska pravila i prezentovao ponašanje od kojeg se u potpunosti ograđujemo", navedeno je u dopisu koji potpisuje generalni menadžer kluba iz Berlina Mihael Pric. 

Potom se oglasio i sam Kalu.

"Žao mi je ako je moje ponašanje dovelo do stava javnosti da ne razumijem ozbiljnost situacije. Želim da se izvinim", rekao je Kalu, koji se i sam bavi organizovanjem humanitarnih akcija za pomoć kontinentu sa kojeg dolazi, pa je to bio dodatni razlog da ga javnost "uzme na zub".

"To je tačno. Posebno sam zabrinut za ljude u Africi jer tamošnji zdravstveni sistem nije uređen kao što je to slučaj ovde. Bio sam nepromišljen, nisam u tom trenutku mislio o tome", rekao je 34-godišnji Kalu. 

Tagovi